• 瀏覽: 10,178
  • 回覆: 119
引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2016-11-9 04:25 PM 發表
行緊啦,懵炳
柒夠未啊懵炳

美狗話
真普選係274票代表10億人
假普選係689票代表700萬人

最重要係啱自己國情!

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2016-11-9 04:29 PM 發表

可以CDE都得架
無人出黎選之嘛
人地選舉人係由選民選出來,HI精
即係有閪選

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2016-11-9 07:13 PM 發表

唔係話你唔講得,係話你好無聊無里頭
既然唔認同民主,仲講係咪真普選係咪好無聊
我唔同意個老婆買LV,又走去同老婆講買左個LV係咪最靚襯衫最好,仲要提佢最緊要買個好d架!超無聊On9
好喇好喇,總之美國點選都係真普選啦…我成日都話美國人養狗有一手,好忠心

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2016-11-9 04:46 PM 發表

係選舉人中意,唔係自己選擇

DT贏左賓洲=賓州人全部選擇DT?
台灣人就是一人一票,但次次選出來的到任期屆滿便是負資產。

引用:
原帖由 太空森林 於 2016-11-9 09:38 PM 發表

民主係一種迷信

至高無上嘅一人一票,

選咗大話西遊"鴨脷洲口音開發油田fuxking支那"咁嘅垃圾,

迷信民主,走火入魔,犧牲法冶民生經濟搞港獨黃絲正白痴。

因為根本係呃人嘅

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2016-11-9 04:31 PM 發表

正常都揀屎味朱古力嘅~

講到尾都係朱古力吖,
係有陣屎難食啲啫
Sorry ! 兩種其實一樣

引用:
原帖由 kenneth6 於 2016-11-9 10:01 PM 發表

民主係一種迷信

至高無上嘅一人一票,

選咗大話西遊"鴨脷洲口音開發油田fuxking支那"咁嘅垃圾,

x2

引用:
原帖由 kenneth6 於 2016-11-9 10:01 PM 發表

民主係一種迷信

至高無上嘅一人一票,

x2

引用:
原帖由 太空森林 於 2016-11-9 09:38 PM 發表

南韓仲慘,近幾屆個幾位總統都冇咩邊個有好下場 °Д°

引用:
原帖由 RKO2010 於 2016-11-9 04:57 PM 發表
假普選係指所有候選人先要通過一次選舉, 通過既人選先可以再交比公眾一人一票去選

美國既選舉係任何合資格既人都可以參選, 如果有政黨背景(例如民主/共和兩黨)就要通過黨內初選先可以代表該黨出戰, 但如果係獨立候 ...
你見過有獨立侯選人勝出過未?

最終咪又係有權有勢嗰兩黨之爭,假民主到冇朋友!!!!

有真普選就好,沒有界限,什麼人都可參選

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2016-11-9 04:29 PM 發表

可以CDE都得架
無人出黎選之嘛
人地選舉人係由選民選出來,HI精
民選出來?
都係兩個家族, 華爾街背後兩幫有錢人(金主)操控全美國選舉…………
兩個黨,搵兩個人畀你揀……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]