• 瀏覽: 30,433
  • 回覆: 320
  • 追帖: 3
在加州College入面,問左六位比較玩得埋既同學 大選投比邊位,他們當中有白人,有黑人,亞州人 (在美長大的Korean)

竟然無一位係登記選民,Korean同學仲話,覺得對他影響不大,就算選了誰他都會接受,佢係當中入面家中最富裕一位同學,老豆係一所Medical Equipment公司的CEO。 其他幾位白人和黑人都沒有很在意選舉,他們的反應都冷淡像是跟他們沒太大關係一樣。Don't get me wrong. 我的同學都是成績優異的,只是沒有公民意識。

相反,見到香港人咁努力掙取投票權,仲未成功,非常諷刺

很想得到的人,得不到; 已得到的人, 不珍惜。

香港人大家努力加油

香港努力加油 條毛咩, 加州 Democrat 票倉, 投唔投根本無分別.

人地唔係公民意識弱,只係一早睇穿左民主選舉呢個假遊戲。

根本兩個都係魔鬼

共和黨需要團結,TRUMP係有好能力,至起碼唔會好似奧巴馬同hiliary咁搵D美軍笨,由上任打到卸任

引用:
原帖由 thetaro 於 2016-11-6 14:56 發表
香港努力加油 條毛咩, 加州 Democrat 票倉, 投唔投根本無分別.
選舉除左總統或政黨投票,其實仲有其他方案投票,

就算唔投總統或政黨,都應該投那些方案。

加州就有17條方案,當中有一些非常爭議的包括,大麻合法化,廢除死刑,子彈購買background check,增加香煙稅(包括電子煙)等等

呢d方案重唔重要? 其中一條方案提早釋放non-violence(非暴力)罪犯,因為加州監獄爆滿。販毒,強奸犯都有機會提早釋放。投唔投有無分別?

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2016-11-6 16:05 發表
人地唔係公民意識弱,只係一早睇穿左民主選舉呢個假遊戲。
I hope you are right. 整個美國history都係建立於呢個假遊戲。

At the same time, I feel sorry for you,係香港連遊戲都無得玩,幾好,腦筋都唔駛動,投票?笑死人咩?都假既。反正老爺都是對的,Good for you!

引用:
原帖由 wtfu 於 2016-11-7 04:04 PM 發表

I hope you are right. 整個美國history都係建立於呢個假遊戲。

At the same time, I feel sorry for you,係香港連遊戲都無得玩,幾好,腦筋都唔駛動,投票?笑死人咩?都假既。反正老爺都是對的,Good for you! ...
You don't need to feel sorry for me. 我嘅腦筋根本唔會花喺呢個遊戲度。你以為每4年投次票就可以改變到D乜野,Good for you! 下次見到警察記住高舉雙手,最好趴埋喺地下

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2016-11-7 04:15 PM 發表

You don't need to feel sorry for me. 我嘅腦筋根本唔會花喺呢個遊戲度。你以為每4年投次票就可以改變到D乜野,Good for you! 下次見到警察記住高舉雙手,最好趴埋喺地下
GOOD 我香港人旦求安安穩穩做打工仔
不想在拘留所被自殺
不想當街被人打二槍都唔知什麼事

你有得投咁又點遮 , 二黨打籠通150年 , 投票改到?

樓主肯定係老美知道咗D政治黑暗秘密唔會比人打幾槍?

美國人根本2個都唔鐘意

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]