• 瀏覽: 2,527
  • 回覆: 17
今次香港民選立法委員公開在議事堂這樣莊重的場合,對華人,國家公開羞辱,是整個香港的羞恥,是過去十多年放棄中國歷史教育的失敗之作。

國家歷史重要之處,只要看看日本千方百計改其二戰黑暗歷史就知道,本國歷史對后來者的重要性,重要到可以改變整個國家人民將來的認知和行為。美國入國籍,要考美國歷史,要面對國旗唱國歌和宣誓忠于國家。地球上,沒有一個國家可以忍受如粱,游二人的行為。叛國,從來都是罪行,不是政治,是犯罪。

粱,游二人今日對香港造成的傷害,所有香港人都要埋單,沒有人可以置身事外。長輩沒有盡到應有的責任,令后輩成為正直,良知的人,沒有獲得正常的教育。

粱,游等人及其支持者,無可能再以年輕為擋箭牌,年輕,不是無知和愚蠢的通行證

政權可以改變,但國家,人民,領土是不可改變,也不可被羞辱。

香港有年青人連國家都不知道,是香港之恥。

粱,游二人及其在議會內的捆綁式支持者,是非不分,置國家民族尊嚴如無物,自己親自羞辱華人和國家,本人看在眼裡,感到無地自容,以身為香港人感到無比的羞恥。

羞辱國家,民族,不是政治議題,是犯罪行為,請那些捆綁支持粱,游二人的香港人,不要再用制度來為二人推卸了。

PS: 粱,游兩位,港幣都係你地口中‘支那’人發行,咁唔like, 真係唔好使港紙;身份證,護照都係‘支那’人發,你地好公開燒咗佢,再將‘支那’ 港紙同SAR身份證,護照放銀包,影衰你地咁樣既正義超人。

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2016-10-27 10:57 PM 發表
香港有年青人連國家都不知道,是香港之恥。
粱,游二人及其在議會內的捆綁式支持者,是非不分,置國家民族尊嚴如無物,自己親自羞辱華人和國家,本人看在眼裡,感到無地自容,以身為香港人感到無比的羞恥。
羞辱國家,民族,不是政治議題,是犯罪行為,請那些捆綁支持粱,游二人的香港人,不要再用制度來為二人推卸了。
PS: 粱,游兩位,港幣都係你地口中‘支那’人發行,咁唔like, 真係唔好使港紙;身份證,護照都係‘支那’人發,你地好公開燒咗佢,再將‘支那’ 港紙同SAR身份證,護照放銀包,影衰你地咁樣既正義超人。
邊個最無恥?
現今就係要話比國家聽,無論幾多內地人落到香港都好,用甚麼方法去同化,
只要香港繼續仲有一班年青人未死,香港人講廣東話和用繁體字是堅決不會動搖,
所以講普通話和簡體字的內地人不要心存妄想,去用任何形式打壓....

引用:
原帖由 andrewidv 於 2016-10-28 08:59 AM 發表

邊個最無恥?
現今就係要話比國家聽,無論幾多內地人落到香港都好,用甚麼方法去同化,
只要香港繼續仲有一班年青人未死,香港人講廣東話和用繁體字是堅決不會動搖,
所以講普通話和簡體字的內地人不要心存妄想 ...
你唔係嘛。。。哥仔,

將繁體中文當成香港文?將廣東話當成香港語?你知唔知中文字點來?

咁白癡,點玩港獨啊?

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2016-10-28 11:03 AM 發表

你唔係嘛。。。哥仔,

將繁體中文當成香港文?將廣東話當成香港語?你知唔知中文字點來?

咁白癡,點玩港獨啊?
正確,起97年未回歸,大部份後生仔女一早已經將繁體中文和廣東話當成正統中文,
唔信可以問下佢地父母,出世之後,第一種教子女學既Language係普通話,還是廣東話先好講。

引用:
原帖由 andrewidv 於 2016-10-28 08:59 AM 發表

邊個最無恥?
就返廣東話同繁體字呢兩樣,國內人根本無意及無需要打壓,你係咪反共反到唔知自己講緊乜

引用:
原帖由 andrewidv 於 28/10/2016 08:59 發表

邊個最無恥?
唔係嘛。。。哥仔X2,

繁體中文,廣東話,在國際上只會逐漸退出。並唔需要中共出手,而係全世界人類社會在進化過程中必然選擇的。但不等於是內地人既成功。

香港太多腦筍未能生埋的人

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2016-10-27 10:57 PM 發表
今次香港民選立法委員公開在議事堂這樣莊重的場合,對華人,國家公開羞辱,是整個香港的羞恥,是過去十多年放棄中國歷史教育的失敗之作。

國家歷史重要之處,只要看看日本千方百計改其二戰黑暗歷史就知道,本國 ...
証明教育局局長要引疚辭職⋯⋯⋯呢兩個人係空廣接受教育⋯⋯⋯

引用:
原帖由 wasana 於 2016-10-31 08:44 PM 發表
班仆街上哂腦。
今日發現的港獨100元。
銀行有機會唔再對換。
只要唔係偽鈔完整無缺港幤一張銀行會收⋯⋯⋯

反還反 全世界係得香港依個地方咁奇怪鐘意羞辱自已個民族

中央唔驚港獨就唔駛釋法啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]