• 瀏覽: 33,443
  • 回覆: 214
  • 追帖: 1
懶理「蟲泰」被逐  「熱狗」游粉互片

香港文匯報訊(記者  羅旦)一直被人追問「去咗邊」的「熱血公民」立法會議員鄭松泰,昨日在會議期間發難衝向主席台,引發混亂,結果被逐離場。在整個過程中,在鄭身旁的「青年新政」游蕙禎就通過facebook直播全程,被鬧爆只顧拍片而未有幫手
有「青政」支持者反咬一口,稱游及梁頌恆「堅守議會等宣誓」,是鄭松泰衝擊導致主席宣佈休會,「等青政宣唔到誓。」網絡花生,食到熱氣。
「熱狗」寸游博貼fb呃Like
「熱狗」副主席鄭錦滿昨日在fb發帖稱,「鄭松泰被保安包圍,強行拉扯要趕離會議廳,比熱血公民更激進的青年新政議員在旁Facebook live。」因「拒罵青政」而被列入「熱狗」清算名單的「無敵神駒」仇思達也「識時務」地稱,「當泰博被保安抬走的時候,你游蕙禎企喺隔離,有乜可能開Facebook Live㗎?大佬,幾十個記者影住,成個網絡都係直播,多你一個唔多啦。你連做個樣去支援呢個抗爭行為都唔做,同上個禮拜劉小麗玩直播有乜分別?」
「陳大文」則鬧埋其他反對派,「毛孟靜在旁斜斜眼陰陰嘴笑看立法會保安員包圍鄭松泰趕離場。豬(朱)凱廸在後只是hea托下眼鏡,劉小麗在前看戲不敢出半句聲,邵家樽(臻)也在後面齋企博出鏡。人人都在『心中暗喜』鄭松泰被保安包圍拉扯趕離場。青政游女士不忘拿出手機拍照,佢又要忙住貼上 facebook 嗎?」
游粉護航指「蟲泰」打斷會議
「青政」支持者「曾浩德」就反擊稱,「熱狗成功打斷會議,等青政宣唔到誓......但,乜今日個mission唔係要維持會議進行至遊梁宣誓完畢咩?」前「人民力量」主席劉嘉鴻也「做炸兩」稱,「梁游一入到會議廳,梁君彥一宣佈開會,梁游是但一個就應該立即起身讀誓辭。......鄭松泰撲出去invoke規程,本質上就係交咗個波畀主席去裁決,根本係完全唔需要。大佬,平時嘅議會抗爭係要阻止會議繼續進行所以要行出去。今日個抗爭係要個議會繼續,等梁游劉可以宣誓啊。」

呢條白痴仔,當議會遊樂場,等的人唔係到就反人支旗,昨日又玩跳欄, 成日想出位,
再講佢地唔做呢的,就真係唔知有冇好做?
我而家明咩叫篩選,唔篩選,選到呢的咁嘅小學雞議員,香港真係pk.............玩完
!
唔好話特首要篩選,議員都應該要篩一篩先好入黎,選到呢班痴線..香港邊有運行...唉!

新聞來源連結:
http://paper.wenweipo.com/2016/10/27/HS1610270020.htm

幾個仆街多得你地破壞社會,另經濟下滑

下次跳欄仆親撞爆眼就好好笑,起碼笑一年。

呢招勁
漢奸不走
建制走
吹咩!去飲茶!

引用:
原帖由 ufo2018 於 2016-10-27 09:58 AM 發表
懶理「蟲泰」被逐  「熱狗」游粉互片

香港文匯報訊(記者  羅旦)一直被人追問「去咗邊」的「熱血公民」立法會議員鄭松泰,昨日在會議期間發難衝向主席台,引發混亂,結果被逐離場。在整個過程中,在鄭身旁 ...
照咁睇,呢係臭蟲暗招阻二畜宣誓,好陰質 !

其實反國旗果下已經可以罷免佢議員職位,再入叛國罪.

建制派如果心地差又夠狠一早彈走埋呢條蟲.

強烈要求保下次使用麻醉針

啲人成日講不惜一世、焊喂呢啲,你自梵香港人就信

博上鏡梗要犧牲下

引用:
原帖由 FX2036 於 2016-10-27 10:06 AM 發表
下次跳欄仆親撞爆眼就好好笑,起碼笑一年。
我會笑足四年

引用:
原帖由 judylam651 於 2016-10-27 10:10 AM 發表

照咁睇,呢係臭蟲暗招阻二畜宣誓,好陰質 !
成班非建制派,都係想佢地死,想送佢地一程,希望有得保選取回兩席又或者真心幫人,但呢個世界好多時的人都係越幫越忙.
睇你點解讀

引用:
原帖由 siu80 於 27/10/2016 10:14 發表
強烈要求保下次使用麻醉針
唔夠,用對付動物嘅麻醉槍會更好!

可能為咗同精精卜嘢所以搏佢好感

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]