• 瀏覽: 27,770
  • 回覆: 273
  • 追帖: 1
【Now新聞台】青年新政兩名議員的宣誓風波,行政、立法、司法三權上周大鬥法,核心外圍的左派團體周末加料助攻,組聯盟、儲簽名、搞集會,幾乎就是把兩年前反佔中的戲碼再演一次。不同的是,今次大聯盟發言人不再是周融。核心內圍添馬艦上周二臨急臨忙入稟法院,代表行政長官和律政司的資深大律師莫樹聯在庭上承認過程太急,未準備好。事後各大左派媒體放風,強調政府有信心可以獲勝訴,安撫左派放心為政府繼續打氣。 ...

香港政府有決心,有行動.

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/政情-政府增聘-長勝大狀-戰宣誓案-134614040.html

涼瓜傑d二打六律師可以收得皮

長勝將軍都有飲敗既一日,

踼走漢奸議員

精英大師

留名食花生

但人地打多個球證(法官),咁點會贏

引用:
原帖由 onmanteam 於 2016-10-25 12:34 PM 發表
中晒 Point

新症兩條友背景未夠厚, 未必出動到黑哨

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2016-10-25 12:14 PM 發表

特首您仲細咩⋯⋯⋯佢哋始終係後輩您有乜睇唔過眼⋯⋯⋯做長輩係負責教育佢哋⋯⋯⋯唔係浪費公帑嚟玩分裂港人小學鷄遊戲⋯⋯Y ...
一出聲証明你係無腦

引用:
原帖由 onmanteam 於 2016-10-25 12:34 PM 發表
呢鑊野阿爺睇實,球證玩野安家費好高,玩到盡人大釋法大家冇SO

既然泛民認為徒具形式的宣誓合法,阿爺要倒退97前特派總督搞徒具形式的一國兩制都無可非議了

勢都贏哂啦!傻仔

等看中央出手

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2016-10-25 12:14 PM 發表

特首您仲細咩⋯⋯⋯佢哋始終係後輩您有乜睇唔過眼⋯⋯⋯做長輩係負責教育佢哋⋯⋯⋯唔係浪費公帑嚟玩分裂港人小學鷄遊戲⋯⋯Y ...
一睇就知係人定鬼

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]