• 瀏覽: 5,198
  • 回覆: 54
由頭到尾都是新聞媒體屈游梁讀歪個發音,然後就攪大件事。
不停聯想發音滾大件事。

我覺得佢地兩個議員真係好無辜。佢地唔道歉是因為他們根本真的無讀錯。是有人屈佢地兩個想迫佢地食死貓。

梁振英和李慧琼必定有報應,攪到個社會民怨連天。報應一定會落在梁振英和李慧琼本人同個女身上!

游和梁把年青人聲音帶入立法會。我覺得立法會應該容許他們兩個做議員。不是因為他們的言論和行為去而趕盡殺絕!! 你殺死兩隻蟻,只會令香港人更痛恨個政府和班保皇黨。因為他們是由港人選出來有成萬幾票,不像李泳漢個d得個千票。

今次政府想親手整走佢地兩個,下一界只會激發更多人選呢d議員出來。

(我本身都是反對游做議員,但是自從看到他們兩個宣誓,用行動把香港人聲音用旗幟帶入立法會,我覺得他們好勇敢。所以我支持佢地)

[ 本帖最後由 artumfa 於 2016-10-24 11:24 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

夠鐘食藥喇

係時候打針喇

引用:
原帖由 artumfa 於 2016-10-24 11:18 PM 發表
由頭到尾都是新聞媒體屈游梁讀歪個發音,然後就攪大件事。
不停聯想發音滾大件事。

我覺得佢地兩個議員真係好無辜。佢地唔道歉是因為他們根本真的無讀錯。是有人屈佢地兩個想迫佢地食死貓。

梁振英和李慧琼必 ...
青山走出來的病人!

我對內地,甚至大陸人沒有甚麼感情,最討厭天天普通話,
由得班建制派議員玩留會,留飽去,都唔想游梁佢道歉。

未食藥

中國香港人民只會奮起全力支持中央、梁特首和建制派,梁特首要永遠連任是必然的事

引用:
原帖由 phkphk2017 於 2016-10-25 09:43 AM 發表
佢地(班建制派)唔好再搞流會,流得幾多次,而且市民見到立法會咁樣仲反感呀!
想見識一下(班建制派)議員再搞流會,睇睇邊個反感先,唔道歉,阻唔到人宣誓做議員就發老皮。

引用:
原帖由 phkphk2017 於 2016-10-25 09:43 AM 發表
佢地(班建制派)唔好再搞流會,流得幾多次,而且市民見到立法會咁樣仲反感呀!
只要游某和梁某仍然要宣誓,建制派就只有繼續流會,即使法庭判決特區政府敗訴,也不能讓二人宣誓,直到人大釋法和終審法院有結果,面特區政府終極敗訴,二人也不得宣誓。

引用:
原帖由 theharbourside 於 2016-10-25 11:05 AM 發表

只要游某和梁某仍然要宣誓,建制派就只有繼續流會,即使法庭判決特區政府敗訴,也不能讓二人宣誓,直到人大釋法和終審法院有結果,面特區政府終極敗訴,二人也不得宣誓。
支持游梁拒絕道歉,繼續流會?

引用:
原帖由 andrewidv 於 2016-10-25 11:09 AM 發表
支持游梁拒絕道歉,繼續流會?
我是支持建制派繼續流會,並發動罷免兩人議員資格

引用:
原帖由 theharbourside 於 2016-10-25 11:11 AM 發表

我是支持建制派繼續流會,並發動罷免兩人議員資格
放長雙眼睇下班建制派繼續流會,攪大件事去結果會變成點。

引用:
原帖由 andrewidv 於 2016-10-25 11:17 AM 發表
放長雙眼睇下班建制派繼續流會,攪大件事去結果會變成點。
中國香港人民全力支持,而且輿論皆是一面倒地讚好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]