• 瀏覽: 57,895
  • 回覆: 558
  • 追帖: 2
港鐵觀塘延綫今日第2日通車,適逢上班日,在何文田廣場外的過海巴士站和到旺角的小巴站,仍然有不少市民排...

設計的人有沒有人性?居然設一個何文田站不方便何文田屋邨居民,只為方便豪宅而搞,行十幾分鍾到車站,仲要轉4次電梯,行死人咩。

新聞來源連結:
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20161024/55818017

便利店滿是香煙廣告
控煙部門則視而不見
青年人買煙易過借火
通街吐痰煙頭滿街
無聊
根本無可能度度都會近車站,如果小巴方便你咪照舊搭小巴囉。
關有無人性咩事?

引用:
原帖由 afternoon 於 2016-10-24 08:08 PM 發表
無聊
關有無人性咩事?
你無睇到係邊張報紙報道咩!

引用:
原帖由 afternoon 於 2016-10-24 08:08 PM 發表
無聊
關有無人性咩事?
佢本身設計就為發展上蓋,無心方便何文田屋邨居民。英國人以前點會咁毒,要無錢人行十幾分鍾到車站,根本就唔想窮人撘。

蘋果日報

港英政府起東涌線奧運站九龍站都係為豪宅

引用:
原帖由 鮮入為煮 於 2016-10-24 08:15 PM 發表

佢本身設計就為發展上蓋,無心方便何文田屋邨居民。英國人以前點會咁毒,要無錢人行十幾分鍾到車站,根本就唔想窮人撘。
香港大把公屋係車站旁邊,啟德,利東,石門,恆安,朗屏一大推

選擇性失明

年青人上車一樣想搵近車站的盤,有錯咩?
年青人搵到錢想住得方便,咁又有錯咩?

引用:
原帖由 andysan4 於 2016-10-24 08:16 PM 發表
蘋果日報
電視新聞,東張西望都係惡評如潮。馬時享仲講到明叫何文田邨人嫌行得遠撘小巴巴士。

引用:
原帖由 鮮入為煮 於 2016-10-24 08:15 PM 發表

紅磡車站係咪一定要方便紅磡居民?

其實香港好多人都要轉車去搭地鐵

大把人小巴轉港鐵站

引用:

港英時代?耀東村係山上面呀,落山先去到筲簊灣站。太古城,杏花村又有地鐵站呀∼

你唔去反?自打嘴巴盲反

為你一個人起地鐵咩,亦都有好多受惠既人又唔講,多鬼餘

引用:
原帖由 afternoon 於 2016-10-24 08:19 PM 發表

香港大把公屋係車站旁邊,啟德,利東,石門,恆安,朗屏一大推

選擇性失明

年青人上車一樣想搵近車站的盤,有錯咩?
年青人搵到錢想住得方便,咁又有錯咩?
果d係咩?朗屏站係豪宅包圍仲有通道直達,屋邨都算一般近。不過係港英年代拍板,所以話英國人做野係有良心好多,不會一味照顧有錢佬。

無心服務區內居民就咪鬼起啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]