• 瀏覽: 51,993
  • 回覆: 552
  • 追帖: 1
不介意用公帑再補選,  大家可再努力競爭,
但一定不可以再俾 梁,游 入議會!

最好係補選

引用:
原帖由 ate299 於 2016-10-21 11:29 PM 發表
九龍西仲有"教主"也有機會補選
教主可能要入去執番梘冇得選 。。。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2016-10-21 11:58 PM 發表

咁又係,
佢哋個激進路線有一定支持者,
若梁游墮馬,
本身走激進本土嘅人就會集中晒落佢到~
下個禮拜二宣判啦。有條友掟膠樽坐九個月。佢掟玻璃杯分分鐘坐碌半啦。

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2016-10-22 12:01 AM 發表
毓民如要坐牢就冇得損
假如25/10判刑, max. 12個月la, 扣除假期, 分分鐘9-10個月就出番來
補選不可能今天出通告, 明天就選, 上次Java 由辭職到補選, 前後都至少半年,

如此推論, 教主仍有機會參加補選, 即使要入去"受"

引用:
原帖由 ff2456 於 2016-10-21 11:20 PM 發表
官司一打要一年半載先有結果,上訴又上訴……可能四年任期過完都未有結果!?
唔會上訴啦,呢啲係法律觀點問題,又唔係殺人刑事,邊有咁多嘢審?
相信二人被OUT機會極大,相反,我估政府已有釋法準備。

首先將件反中亂港垃圾清除
希望大家選真正為香港穩定和發展既人入議會

引用:
原帖由 ate299 於 2016-10-22 12:11 AM 發表

假如25/10判刑, max. 12個月la, 扣除假期, 分分鐘9-10個月就出番來
補選不可能今天出通告, 明天就選, 上次Java 由辭職到補選, 前後都至少半年,

如此推論, 教主仍有機會參加補選, 即使要入去"受"
冇得選喇,好似刑期超過3個月就5年內唔可以選

引用:
原帖由 tinnit 於 2016-10-22 12:09 AM 發表
不介意用公帑再補選,  大家可再努力競爭,
但一定不可以再俾 梁,游 入議會!
一旦補選,以佢地票數,一定冇可能再入番去,其實又遺精已係最包尾入閘,大把人可選,點會出到線?

不過,曫果褫奪議席理應不得再參選就真,釋法一次搞埋佢。

可能性低

引用:
原帖由 awtay 於 2016-10-22 00:08 發表

On9先信真普選公民提名。

無背景無支援,想係將軍澳以外宣傳都無錢無人。政治根本就係咁樣一回事,義工都要宣傳品服裝,兩支水一個飯盒啦?

港豬咁蠢。最後未又係選新二安長老出黎?咁我情願留返扑野晶... ...
普選式民主便是如此,

有無數尾國人還正在苦惱中呢!

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2016-10-22 12:04 AM 發表

泛民一早定位錯晒搞到咁被動 事發之初個個泛民都講d唔痛唔痕的說話 甚麼對選民負責云云 有d議員又想將件事扯到去689到大造文章 點知好快民意群情凶湧 連以往反開689的都唔撐兩條友 但游梁無諗住收科 越玩越大 越玩 ...
我成日都覺傳統犯民冇腦,估唔到冇腦成咁。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]