• 瀏覽: 3,325
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
人地菲律賓人民都唔歡迎美國再派兵到當地,總統第一時間去中國拜會領導人商談雙邊合作,好心你就唔好亂擦米國鞋!
只要反中有位入,乜都關你事?得閒出街抗議你的J-油胃精,就快俾法院判佢取消資格好過啦你!!

訪華的菲律賓總統杜特爾特出席中菲經貿論壇時宣布,菲律賓與美國「分手」。

杜特爾特致辭時說,美國「輸了」

真系厚面皮

引用:
原帖由 神殿老子 於 2016-10-20 08:18 PM 發表
真系厚面皮
師兄講的是樓主及其分身,定係美國政府呀?

引用:
原帖由 開心228 於 2016-10-20 08:21 PM 發表

都有

引用:
原帖由 神殿老子 於 2016-10-20 08:24 PM 發表
都有
呢個等同美國想借菲律賓挑起南海爭議,隨住杜特爾特訪華,而徹底失敗一樣人所共知啦!!😁

美國之音。。。。。,。哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈!

引用:
原帖由 highbury64 於 2016-10-20 07:59 PM 發表
http://www.voachinese.com/a/carter-rebalance-asia-china-20161018/3556701.html

美國之音

卡特說,在再平衡戰略下,美國進一步加強了與日本、韓國、泰國、澳大 ...
眼看highbury64只能用文字貶低中國, 而不能阻止中國不斷強大, 好可憐....

引用:
原帖由 開心228 於 2016-10-20 08:21 PM 發表

哈哈

"更承諾以無敵軍力保証亞太盟友未來安全 "

這句說句, 怎麼聽起來, 覺得是用武力恐嚇阻止小國, 紛紛跟隨菲律賓跳船.

即係叫都唔走

美國這場戲以經唱到老 不過菲律賓還是在美軍掌控之內

菲總統放狠話跟美對著幹 美菲亦不會鬧翻 根本不符合現實

不過有得食 有得玩 當然食玩一起

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]