• 瀏覽: 66,177
  • 回覆: 1,087
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-8 07:11 AM 發表

點解你會懷疑係寶B B安掃把頭的花名?唔係泛民咩?
唔係好清楚,靠睇電視丶報紙同埋聽的八卦新聞啫李生都有個花名叫"三點不露"。有次訪問李生,他表示不滿的態度。但係當時她推23條的時候,講野係有小小寸咗的,的人自然就討厭她喇,她以前電髮係電好細好細圏長過耳仔的髮似掃把。

引用:
原帖由 關小姐 於 2016-10-8 01:50 PM 發表

唔係好清楚,靠睇電視丶報紙同埋聽的八卦新聞啫李生都有個花名叫"三點不露"。有次訪問李生,他表示不滿的態度。但係當時她推23條的時候,講野係有小小寸咗的,的人自然就討厭她喇, ...
咁你記唔記得李生點解又叫寶BB呀?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-8 03:25 PM 發表

咁你記唔記得李生點解又叫寶BB呀?
呢個唔清楚,或者有聽過唔記得,啱啱記得"三點不露"的花名。

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-2 10:55 PM 發表

網友!排友版未出 ,買馬的確係重大考慮,影響唔少!

但當年我買 (精英大師 ),從來唔駛睇排位架!
精英大師有報名,葉劉未報名,點跑,你係咪儍架?

引用:
原帖由 Suenkayiu 於 2016-10-8 06:05 PM 發表

精英大師有報名,葉劉未報名,點跑,你係咪儍架?
葉劉早就報咗名啦 ,評磅員話佢造唔到磅,暫時未俾入閘啫!

小問題,葉劉拆得掂嘅!照買無妨,早買賠率仲好分喇!

引用:
原帖由 關小姐 於 2016-10-8 05:25 PM 發表

呢個唔清楚,或者有聽過唔記得,啱啱記得"三點不露"的。
當年他與紅顏知己外遊,對方短訊稱呼他(寶BB),為傳媒廣泛報導,故日後新增此可愛花名!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-7 07:14 AM 發表

特首跑馬仔最新戰況2:

鬍鬚曾話好認真考慮,並出招喇,鄭重多次提出團結最重要!

狼英死穴就係不團結,一劍就想封喉?
特首跑馬仔最新戰況 3  :

林鄭開始行出草地 , 初配(要有光 )防沙眼罩,戰意提升,暫列 20倍冷門 ,此馬實力極佳 ,獨欠戰意,按此走勢,不容忽視!

次熱門狼英形勢不明朗,繼老董可能放棄策騎,見習騎師飯焦都不願替騎,賠率已跌至3.5倍!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-9 07:35 AM 發表

當年他與紅顏知己外遊,對方短訊稱呼他(寶BB),為傳媒廣泛報導,故日後新增此可愛花名!
明白。有時咁啱旅遊離開香港10幾天,冇留意資訊就唔知喇。他"三點不露"花名,好似係在立法會開會太早出現唔倒,三點後才到。

引用:
原帖由 關小姐 於 2016-10-9 10:46 AM 發表

明白。有時咁啱旅遊離開香港10幾天,冇留意資訊就唔知喇。他"三點不露"花名,好似係在立法會開會太早出現唔倒,三點後才到。
係咪架 ?我仲以為係三點前就會走人 ,因此簡稱 (三點不露 )!

有無其他網友確實知道 (三點不露 )真正花名起源呢?歡迎留言指點!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-9 11:13 AM 發表

係咪架 ?我仲以為係三點前就會走人 ,因此簡稱 (三點不露 )!

有無其他網友確實知道 (三點不露 )真正花名起源呢?歡迎留言指點!
唔清楚,可能你個啱的,有時的人安咗個花名出來,傳來傳去或者又曲解咗個意思,就變成兩個版本。

引用:
原帖由 關小姐 於 2016-10-9 11:24 AM 發表

唔清楚,可能你個啱的,有時的人安咗個花名出來,傳來傳去或者又曲解咗個意思,就變成兩個版本。
好似依家特首跑馬仔,單係狼英都有兩個版本:

1)狼英早被欽點,必定連任!

2)狼英因爲太過撕裂建制,連閘都無得入!

有心人仕不斷放風,隨時多七八個版本都唔出奇!

你信得邊嗰?

過去大陸有一句説話,凣敵人反對,我就贊成

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-10 08:08 AM 發表

好似依家特首跑馬仔,單係狼英都有兩個版本:

1)狼英早被欽點,必定連任!

2)狼英因爲太過撕裂建制,連閘都無得入!

有心人仕不斷放風,隨時多七八個版本都唔出奇!

你信得邊嗰 ...
同意,依加全部都係靠估,睇下邊個既條件道理多的。

引用:
原帖由 關小姐 於 2016-10-10 12:32 PM 發表

同意,依加全部都係靠估,睇下邊個既條件道理多的。
網友,但係依家葉劉都未有動靜,其他對手開始有動作喇:

鬍鬚曾請得兩前財爺吶喊助威!

林鄭(要有光)突然充滿社會責任,一力承擔!

狼英又自稱實現咗香港幾代人的夢想,香港首次有賽車!

葉劉上次起步太遲失機,係時候依家做些表現至得!

阿爺短時間內最終決定架喇!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2016-10-10 01:22 PM 發表

網友,但係依家葉劉都未有動靜,其他對手開始有動作喇:

鬍鬚曾請得兩前財爺吶喊助威!

林鄭(要有光)突然充滿社會責任,一力承擔!

狼英又自稱實現咗香港幾代人 ...
睇個局面亞爺唔知會唔會直接比佢連任算了,費事傷腦筋。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]