• 瀏覽: 1,595
  • 回覆: 24
一個人,連自己出生、長大的地方都唔愛,要離開佢,去人地嘅地方迫,賺埋唔夠俾房租,自己鄉下又唔想辦法整好佢,呢d人,唔慌愛國。

引用:
原帖由 glycine 於 2016-10-1 02:46 AM 發表
一個人,連自己出生、長大的地方都唔愛,要離開佢,去人地嘅地方迫,賺埋唔夠俾房租,自己鄉下又唔想辦法整的佢,呢d人,唔慌愛國。
你啱,所以正宗香港人嘅人口祗係幾十萬,借問聲其餘嗰六百萬人係咪要走呀?

引用:
原帖由 glycine 於 2016-10-1 02:46 AM 發表
一個人,連自己出生、長大的地方都唔愛,要離開佢,去人地嘅地方迫,賺埋唔夠俾房租,自己鄉下又唔想辦法整的佢,呢d人,唔慌愛國。
你岩,所以攞左外國國籍果班人最好快 d 走,咁樣,香港剩翻 500 萬人度,舒服晒!

引用:
你對香港人出世紙,兒童身份證,BDTC passport完全冇認識,所以肯定你都係大陸人扮香港人,以身作則,快返鄉下啦!

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2016-10-1 07:54 AM 發表

你啱,所以正宗香港人嘅人口祗係幾十萬,借問聲其餘嗰六百萬人係咪要走呀?
錯,正宗香港人人數係零,因為人類學家話全人類來自非洲,所以我哋應該建議樓主愛非洲返非洲。

引用:
你啱.應該張啲遊水呀.
走落來個班上代.上上代同這代送哂佢地出公海

引用:
原帖由 kkkooopp 於 2016-10-1 10:26 AM 發表
你啱.應該張啲遊水呀.
CY Lai, CY Lee

引用:
原帖由 嫖.俠 於 2016-10-1 10:50 AM 發表

你說的再對也沒有,你快d游返上去啦。
係游去非洲先啱。

引用:
G嬸, 又來舊酒新瓶,你個個po 都大同小異,

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2016-10-1 07:54 AM 發表

有四百萬人係香港出世,香港大㗎!走去邊呀?

引用:
原帖由 kkkooopp 於 2016-10-1 10:26 AM 發表
你啱.應該張啲遊水呀.
上代?上上代?
三年零八個月死唔去嘅,仲有幾多係到?絕大部分返左舊時個到!

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2016-10-1 09:08 AM 發表

你對香港人出世紙,兒童身份證,BDTC passport完全冇認識,所以肯定你都係大陸人扮香港人,以身作則,快返鄉下啦!
兒童身份證係俾大人收埋嘅,我唔知㸃解你屋企人會俾你保管,定係伯伯你份工,俾你見到人地身份證出世紙呀?

一個正常人,只會睇到自己、及仔女身份證明文件,最盡加埋父母配偶,能夠研究埋每一代人嘅身份證明文件!好明顯係醫院請唔到送文件員,請左 d 大陸來嘅阿伯做!

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2016-10-1 12:23 PM 發表

G嬸, 又來舊酒新瓶,你個個po 都大同小異,
老美仔,返你老美家鄉啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]