• 瀏覽: 22,739
  • 回覆: 217
  • 追帖: 1
隨着訪日旅客增加,日本不少景點、商店等都紛紛加入中文等多國語言的指示牌。惟外語指示牌的內容,很多時候都依賴網上免費翻譯機直...

日本人七出國際!!!

垃撚圾!!!!

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20160930/bknint-20160930141215221-0930_17011_001.html

果然, 同一件事, 如果係發生在日本的, 班含撚人就會扮睇唔到

引用:
原帖由 mm170240280 於 2016-9-30 06:12 PM 發表
果然, 同一件事, 如果係發生在日本的, 班含撚人就會扮睇唔到
梗係啦,崇日果班會話呢D咁小事都係新聞,唔好再無聊D

引用:
原帖由 mm170240280 於 2016-9-30 06:12 PM 發表
梗係啦,
奶西班仆街話“咁撚無聊都係新聞”

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 曹木各 於 2016-9-30 06:16 PM 發表
咁撚無聊都係部聞
What are you talking about?

引用:
原帖由 mm170240280 於 2016-9-30 06:20 PM 發表

已經即刻有人自認含撚人仆左出來啦
果位平時都出不少垃圾作文當新聞.
咁樣話番佢自己真係唔知講咩好

東京將於2020年舉辦奧運,由於屆時會吸引各國觀眾和遊人,正確的翻譯將成當地急需解決的一大難題。

西方你有無搞撚錯
E 本有無咁撚謙卑呀
少理老母西方正一崇日撚

引用:
原帖由 曹木各 於 2016-9-30 06:16 PM 發表
咁撚無聊都係部聞
乜撚嘢係部聞呀?博士

引用:
原帖由 mm170240280 於 2016-9-30 05:35 PM 發表
隨着訪日旅客增加,日本不少景點、商店等都紛紛加入中文等多國語言的指示牌。惟外語指示牌的內容,很多時候都依賴網上免費翻譯機直...

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20160930/photo/bknint-2016093014121522 ...
7邊有得同國內翻譯比

都話架啦 講親日本衰野 反應一定差過中/美衰野

請解釋有甚麼問題

引用:
原帖由 kw_lam 於 2016-9-30 06:37 PM 發表
請解釋有甚麼問題
你話呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]