• 瀏覽: 10,379
  • 回覆: 102
引用:
原帖由 34304 於 29-9-2016 10:27 AM 發表
班友都只係為份糧吧了!
如可以當曠工扣糧睇下班友點!
其實點解唔可以按出市率嚟出糧?唔返就扣糧好正常啫。

反正做又36,吾做又36

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-9-29 08:36 AM 發表
【明報專訊】立法會噚日起為26名立法會新丁辦「雞精班」,教授議會規程,但唔少新丁都遲到早退甚至唔參加。噚日下晝民主黨劉慧卿及民建聯葉國謙齊齊開班傳授經驗,更只有幾個建制派新丁坐定定聽書,搞到卿姐勞氣鬧人 ...
下 ? 做立法會要返工既咩 ?

引用:
原帖由 331 於 2016-9-29 12:09 PM 發表

X 2

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-9-29 08:36 AM 發表
【明報專訊】立法會噚日起為26名立法會新丁辦「雞精班」,教授議會規程,但唔少新丁都遲到早退甚至唔參加。噚日下晝民主黨劉慧卿及民建聯葉國謙齊齊開班傳授經驗,更只有幾個建制派新丁坐定定聽書,搞到卿姐勞氣鬧人 ...
議咩程規咩則,佢地比班傻hai選出來只做一樣野之麻,其他野採你咩,反對,休息,等出糧,就係甘,其他吾駛討論吾比意見吾妥協無野可以傾

規程!經驗!咪玩啦!一係唔出席,就算出席就不斷點人數,夠人數就擲下蕉,大叫抗議俾人趕出會議廳又可以收工啦。

引用:
原帖由 白痴禁言制度 於 2016-9-29 08:46 AM 發表
垃圾會冇講錯
垃圾選民選垃圾議員入垃圾會

汁9新人,人工高,福利好,有破壞,冇建設。

引用:
原帖由 331 於 2016-9-29 12:09 PM 發表

大鶴生都可以走堂去秘撈啦!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-9-29 08:41 AM 發表

班選民以為選佢地入去就可以癱瘓政府.....
實際上佢地連膠珠十份一功力都無......

政府真係恨不得選多呢D人入去,將舊犯聞剷走......
選班小學雞,政府高官真係忍唔住笑,睇下到時有幾多蝦碌場面...

上緊啦! 流會雞精班嘛!完美表現!

阿謙亦忠告新丁應該將立法會工作放首位

羅冠聰選到後, 在港台講明會以學業為重喎

聽條過氣老野講
梗唔到啦

關你L事咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]