• 瀏覽: 1,451
  • 回覆: 17
候任立法會議員何君堯昨晚於Facebook進行直播,他批評候任議員朱凱廸的政綱以「官商鄉黑勾結」切入,「好容易入人腦」,就如過往泛民主標籤建制派為「蛇齋餅糭」。他認為,送禮是中國人文化和禮貌表現,並非只為選票投其所好,「蛇齋餅糭」背後其實想「氹下老人家開心」。

林忌直斥:「行賄都係中國文化,所以要脫中。」

十分討厭這種所謂中國文化。

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2016-9-11 11:06 PM 發表
候任立法會議員何君堯昨晚於Facebook進行直播,他批評候任議員朱凱廸的政綱以「官商鄉黑勾結」切入,「好容易入人腦」,就如過往泛民主標籤建制派為「蛇齋餅糭」。他認為,送禮是中國人文化和禮貌表現, ...
講得好!好配服佢.....
咁都講得出!

你個仆街真系影衰香港人!!

落後啦,泛民送電影票,而且係首輪大電影,仲系家庭套票添。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2016-9-12 00:51 發表
落後啦,泛民電影票,而且係首輪大電影,仲系家庭套票添。

我本人想知道泛民送什麼電影票?如果垃圾電影,我本人情願蛇齋餅糭(食落肚好過),

還有,我本人想講何君堯扮獨立,媽媽街坊去埋建制舉辦屋邨聯誼活動(民建聯搞),屋邨街坊陳恒鑌或者何君堯(幸好媽媽不是選民)。

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2016-9-11 11:06 PM 發表
候任立法會議員何君堯昨晚於Facebook進行直播,他批評候任議員朱凱廸的政綱以「官商鄉黑勾結」切入,「好容易入人腦」,就如過往泛民主標籤建制派為「蛇齋餅糭」。他認為,送禮是中國人文化和禮貌表現, ...
行賄貪污都是內地官場文化, 何君堯, 你又是否認同引入香港是沒有問題??????

引用:
原帖由 強烈風暴 於 2016-9-12 09:26 AM 發表

行賄貪污都是內地官場文化, 何君堯, 你又是否認同引入香港是沒有問題??????
呵呵…一句說話,不同人有不同反應,況且經過現今傳媒轉述,多少成傳真也成疑問,我想問一句,各位有派過或收過紅包嗎?你又點睇呢件事?

我知中國人受人人情
會無時無刻諗住還
不過喺呢個大事大非嘅年代
我會蛇齋餅綜照納
泛民一樣照投

引用:
原帖由 fedax1010 於 2016-9-12 11:22 AM 發表
我知中國人受人人情
會無時無刻諗住還
不過喺呢個大事大非嘅年代
我會蛇齋餅綜照納
泛民一樣照投
講得好
拿建制投非建制

送禮呢DON9文化 ...唔好再柒衰自己好唔好

這不應是九東, 是新西或是其他?

引用:
原帖由 強烈風暴 於 2016-9-12 01:01 PM 發表

講得好
拿建制投非建制
呢班狗賊成日利用中國人賣人情嘅弱點為非作歹
如果佢溜我一定食窮佢

自從俾D甲乙丙丁噏過蛇齋餅粽呢句名言後,而家老人中心 都冇咗呢D嘢送給D老人家了.

所以貪湯合情合理

香港多了一隻老鼠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]