• 瀏覽: 1,125
  • 回覆: 14
上次區議會選舉,相對全港來講,非建制派在沙田區取得最理想成績。
今次立法會選舉,非建制派在香港各區都佔優,但在新界東最佔優。而在超級區議會選舉,非建制派在沙田區獲得選票的比率,是全港最高(約62%),比非建制派在觀塘區獲得選票的比率(約53%)高出約百分之九!
(參考:http://www.elections.gov.hk/legco2016/pdf/2016_cs_result_DS.xls) 

選舉結果反映出沙田是最多支持"唔中意就把住條路"、"唔中意就暴力抗爭"、"唔中意就搞分裂活動"的人的地方。
沙田人咁憎特區政府、咁憎大陸、咁想香港脫離中國獨立,我亦都唔稀罕去沙田。
所以如非必要,真係唔會去沙田區。

*聲明:以上資訊由HKBRDA新聞通即時提供。本用戶(UID:5230284)對以上資訊的真實性、完整性及立塲等,均不負上任何法律責任。
我知點解
因為我去過沙田, 沙田有個火車站, 有好多人架真係
沙田火車站附近D商場人流星期一至日都好多人架

你要叫埋大陸人唔好去沙田
加埋D賣港的牛鬼蛇神唔去
還佢地一個安寧

引用:
原帖由 象棋撲馬 於 2016-9-9 11:52 AM 發表
你要叫埋大陸人唔好去沙田
加埋D賣港的牛鬼蛇神唔去
還佢地一個安寧
最好狗田(sorry 應該叫沙田)變回漁鄉,咁就最好

你地咁會抺殺咗劉江華多年種下既根基,無公民力量,無容海恩; 計吓條數下次會搏四席

引用:
原帖由 沙田進擊的主題 於 2016-9-9 01:57 PM 發表
你地咁會抺殺咗劉江華多年種下既根基,無公民力量,無容海恩; 計吓條數下次會搏四席
新界西,建制第五席(新西最後一席)都有35,657

新界東,容小姐建制第三席(建制在新東最後一席)都係得36,183

好多票咩?

應該肅清d沙田人

葵青區都係

既然佢地係咪都反政府,應該將堆田區放係沙田、葵青兩區

我有投容海恩同周浩鼎!

引用:
原帖由 beacon2222 於 9-9-2016 11:02 AM 發表
上次區議會選舉,相對全港來講,非建制派在沙田區取得最理想成績。
今次立法會選舉,非建制派在香港各區都佔優,但在新界東最佔優。而在超級區議會選舉,非建制派在沙田區獲得選票的比率,是全港最高(約62%),比非 ...
下次要搞『佔領沙田』,等佢地享受下被佔領的樂趣

反共唔反中

新城市水賊每天爆多到冇朋友, 之前又有反水賊行動, 呢區唔反共就假

引用:
原帖由 編編淑女 於 2016-9-9 11:50 發表
我知點解
因為我去過沙田, 沙田有個火車站, 有好多人架真係
沙田火車站附近D商場人流星期一至日都好多人架
曾爵士好似都係來自沙田,當年佢當選特首,好多沙田友支持佢。

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2016-9-10 11:01 發表
反共唔反中
反共反中,但無提會反黑。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]