• 瀏覽: 1,617
  • 回覆: 37
引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2016-9-8 10:25 PM 發表
2012,陳婉嫻得票24萬,得票率15.4%,贏得議席。
今年多咗人出尼投票。
2016,王國興得票只有23萬,得票率12.3%,得票數 和得票率比上屆差。
如果王國興有上之嫻姐嘅得票數,工聯會就唔會輸咗個議席。

大家覺得 ...
選立法會, 投票取向一定係考慮政治立場, 個人形象多於地區工作,
王生與嫻姐既吸票能力差得遠了, 尤其是C9票, 我相信好多C9本來投嫻姐, 今次投左李小姐.....我老虎就係

引用:
原帖由 payday 於 2016-9-9 10:27 AM 發表
工聯會慘被民建聯出賣
出賣? 點出賣??

引用:
原帖由 054D 於 2016-9-9 09:24 AM 發表

泛民都知,建制一配票係靠關鍵核心個一萬票過去

而點解建制收到風,係因為地區莊腳同選民關係好,人地肯講真話
但超區郁下都幾萬票上落
我真係唔相信建制派, 西環配票有咁神通廣大
事前步署, 出咩人唔會撞票, 呢D一定有, 但去到投票日, 要控制到將一萬幾千票由A輸送結B....咁精細我一定唔信

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2016-9-9 10:50 AM 發表

我真係唔相信建制派, 西環配票有咁神通廣大
事前步署, 出咩人唔會撞票, 呢D一定有, 但去到投票日, 要控制到將一萬幾千票由A輸送結B....咁精細我一定唔信
肯定冇可能啦

李慧瓊 周浩鼎 光譜接近 都是給中產 專業建制票, 李慧瓊 給票 能力當然較強。 王國興加工聯會 吸收 基層標的能力 應該 比勝出過兩位都強。 若果公平比拼, 沒有中央配票 ,王國興一定贏周浩鼎。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2016-9-8 10:25 PM 發表
2012,陳婉嫻得票24萬,得票率15.4%,贏得議席。
今年多咗人出尼投票。
2016,王國興得票只有23萬,得票率12.3%,得票數 和得票率比上屆差。
如果王國興有上之嫻姐嘅得票數,工聯會就唔會輸咗個議席。

大家覺得 ...
選票得40%, 按比例, 3個只能出2個, 民建聯主席李惠琼ㄧ定要出線, 雖然王國興名氣高過周浩鼎, 但民建聯係話事人當然幫自己, 飛王國興係理所當然, 就算工聯會唔順氣都冇得講!
新東工聯會敗選, 都係ㄧ樣道理!

工聯會確實敗在
引用:
原帖由 fl3213 於 2016-9-9 10:05 AM 發表

係王國興同黃國健
陳婉嫻都有份

引用:
原帖由 054D 於 2016-9-9 10:26 發表

係敗在王國興港島就唔會多左票
投票率高咗,
人多投票有無影響多咗票呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]