• 瀏覽: 17,090
  • 回覆: 48
+8
引用:
原帖由 煙夫佬 於 2016-10-27 10:35 發表
反中撚真係好撚好笑
要避大陸 所以出走台灣
成班 on9 去到台灣咪又要驚大陸統一台灣

咁 ge 智商 入 工場避好過啦
我都同意

我有親戚夠移民加國但都回流  樓主如果你係二三十歲就可博下 但如果四五十歲就唔建議  如果做唔起盤生意 過多十年八年再回流香港又由頭來過 到時六七十歲 唉就頭痕

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2016-10-22 02:05 AM 發表

吾係窮西點會移民台灣做支那台狗, 移民台灣只不過因為平,
有得揀都去歐美澳加, 就算星加坡都好過台灣,
至於上海北京吾止樓貴, 仲要吾歡迎黃絲窮西, d窮西毒L都入吾到境咪話個度係地獄law
又唔好咁講 不過臺既物價指數係遠低過歐美等國家

我不是話中國及香港好,

中國及香港主要問題,根本不是民主,是人口,

你移民,選美,加,澳,紐啦,資源多,人口小,

台灣氣數巳盡,日日政治鬥爭,經濟各方面又比中國砸死,

打工人工低,歧視外來華人。

創業更説笑,台灣土生土長,創業成功都百中無一二丫,

一條傻傻的港仔,人離鄉賤到台灣創業成功?有否1%丫

你拿創業的錢到澳門賭百家樂,都有47%贏錢機會啦。

叫人移民去台灣,真係幾仆街。

引用:
原帖由 FtoGcup 於 2016-10-21 12:15 PM 發表

真係廢話, 黑心食物台灣係有
但似大陸咁令大陸人都無信心, 要瘋狂買外國貨??

如果台灣咁差,大陸咁好, 你番大陸好過喇
留意返, 台灣長期都係世界頂尖既洗腎大國, 有最高比率(唔係第一就第二)既人需要長期洗腎

笑大陸食物安全問題只係90步笑百步

我淨係知台灣有過百萬人長期生活在極權、黑心食品和周街騙子的大陸。點解?
早排見過張照片,廈門市有個台灣盲流人員管理辦公室,唔知真定假?

引用:
原帖由 ykcjoe 於 2016-10-31 12:42 PM 發表
我不是話中國及香港好,

中國及香港主要問題,根本不是民主,是人口,

你移民,選美,加,澳,紐啦,資源多,人口小,

台灣氣數巳盡,日日政治鬥爭,經濟各方面又比中國砸死,

打工人工低, ...
條毒果打手擺明9吹,打飛機

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2016-11-1 05:00 PM 發表

留意返, 台灣長期都係世界頂尖既洗腎大國, 有最高比率(唔係第一就第二)既人需要長期洗腎

笑大陸食物安全問題只係90步笑百步
好快趣仲有大量日本輻島食物入口呆灣,呆灣L行運喇
記住有病千祈唔好返嚟中共香港攞Jetso呀

好唔明你交既稅貢獻比新移民係點解?

我知臺灣好,可優先食福島核災區食物

10朋友返大陸做生意10個比人呃?你知唔知有幾多臺灣企業係大陸,果D係火星人?

臺灣有人權

引用:
原帖由 FtoGcup 於 2016-10-21 12:15 PM 發表

真係廢話, 黑心食物台灣係有
但似大陸咁令大陸人都無信心, 要瘋狂買外國貨??

如果台灣咁差,大陸咁好, 你番大陸好過喇
你睇下D貿易順逆差先講啦,大陸絕對唔係沒假嘢,但臺灣亦唔小,其他地方也有,但去大超市一D問題都唔大,13億人唔通個個食進口嘢?

邊個叫你係地球人 地球人為左求存就係咁

引用:
原帖由 reginea 於 2016-10-29 02:04 發表

又唔好咁講 不過臺既物價指數係遠低過歐美等國家
同意! 生活節奏又慢
又唔洗好似大陸咁成日勵霾

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]