• 瀏覽: 4,246
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
黃毓民 雖然佢係備受爭議既人物,但被能力遠不如佢既新人游餵精靠港獨思潮以幾百票之差擊敗佢,始終令人感到唏噓

李卓仁 社運既一個重要標誌,被跨區參選既馮檢基介票介死

黃浩銘 本來以為可承繼大舊既政治遺產,口才同往績亦勝鄭松泰,但係激進風潮令激動票移向鄭松泰,加上鄭松泰把握機會攻擊何君堯成為部分人眼中既英雄,搶去自己風頭

狄志遠 本來大家以為蔣、梁咁多票,求其分1萬比狄志都夠贏,但最後都似係不獲配票而敗

范國威 鄭家富背後參選動機十分可疑,親自送徒弟范國威一程,係舊年區議會崛起既新民主同盟預料會四分五裂

涂謹申 泛民為佐保往超區3席,涂謹申有心無心都要過幾十萬票比鄺俊宇,一票14蚊,姐係自己袋少幾百萬,見財化水,仲差d輸埋

王維基 民調一直領前,但最後雷動計劃力谷羅貫聰,間接令wiki落敗

譚國僑 從政多年,今年九西加一席以為終於有機入立法會,但輸比時勢,比兩名女將擠走

陳琬琛 從政多年,按埋層樓選超區,但為佐保個新人而失去入立法會既黃金機會

王國興 本來民調領先,但建制支持者怕周浩鼎輸而谷票比周,間接以1換1

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 33

1. 黃毓民

11 (33.33%)

2. 李卓仁

3 (9.09%)

3. 黃浩銘

1 (3.03%)

4. 狄志遠

0 (0.00%)

5. 范國威

1 (3.03%)

6. 涂謹申

0 (0.00%)

7. 王維基

1 (3.03%)

8. 譚國僑

1 (3.03%)

9. 陳琬琛

0 (0.00%)

10. 王國興

15 (45.45%)

11. 其他

0 (0.00%)

監察垃圾委員會

監察新一屆垃圾會議員

https://mycircle.hk/circle/3987/

最大苦主係香港人,未來四年繼續吵吵鬧鬧冇變過

香港納稅人是最大苦主兼輸家

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-9-8 12:48 PM 發表
+1

最大苦主係香港人+2

民協應該派莫嘉嫻選
派錯人都係因素之一
加上民協面臨滅黨危機

派女都係輸

引用:
原帖由 男E 於 2016-9-8 10:31 PM 發表
最大苦主係香港人+2
十3

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-9-8 12:48 發表
香港政府法案通過率唔低,而且又有改變法案進行辯論先後嘅能力。
議員提出嘅法案通過嘅又少,唔會抵消政府嘅法案。
吵鬧最多咪,超支高鐵,幾年前嘅領匯上市。。。
宜家連條千四億嘅三跑都不需要立會辯論,不需要納稅人比錢起。  由機場在機場費外,加 收各旅客90元或以上嘅收費,無限期徵收嘅起三跑,,,
香港,年年有關愛基金派錢,港人都唔苦呀,好過新加坡啦。

投左王國興。

加埋最大苦主係香港人.

塗生可以整走,因為這些政府資助都要俾返民主黨,其實佢冇損失。

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-9-8 12:48 PM 發表
無錯,呢句先係最客觀咯...

毓民串得滯

最大苦主市民

引用:
原帖由 已確認密碼 於 2016-9-11 09:07 AM 發表
最大苦主市民
X100

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]