• 瀏覽: 151,127
  • 回覆: 1,032
  • 追帖: 24
+38
跟許生一樣,半山樓隨便講。

樓主假設算有理據,而家香港傳統最大果幾家地產商大把土地儲備,根本就明知阿爺叫國內地產商落香港玩想削弱佢地影響力。攪到冇新地開發對佢地有利且比番臉色比阿爺睇。

叻仔,如做得好,將來有機選特首

五毛又造假

引用:
原帖由 呵呵11 於 2016-9-8 05:15 PM 發表

如果我係地產商就直接收賣民建聯、經民聯既人仲化算喇。
你又知佢地唔係一早已經被收買

引用:
原帖由 GoGoCat2 於 2016-9-8 17:19 發表

請問這個在自己地區工作超過十年, 又在新西不知幾受市民歡迎嘅人, 上次區議會選舉在自己經營最耐嘅選區有幾多票?
區議會同立法會地區選區 係2樣野好冇, 1個係小小區域,1個係整個新西,佢係八鄉南有千4票,其實唔算少

打手唔該比少少質素

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-9-8 11:53 AM 發表
班傻仔以為選個年輕人、反過高鐵入去就好威,結果就選個令你更上唔到樓
如果真係咁,遲早佢露出真面目。
佢會不斷被質詢咁樓價高企,你有咩辦法解決? 唔撚好兜來兜去,自己都搞唔掂,仲環咩撚嘢保?

可惜香港好多愚民只會信同老共有關既陰謀論,樓主又會被評為打手

王國興冇講錯

代議政制可能己被控制圍標?

引用:
原帖由 露線圖 於 2016-9-8 05:27 PM 發表
你又知佢地唔係一早已經被收買
如果真係收買一定搵經民聯及民建聯起碼大黨投票時都夠票過。

引用:
原帖由 呵呵11 於 2016-9-8 05:21 PM 發表

你地慢慢起吓佢底就知, 但佢就很定唔係地產商條針,佢身邊有人因為阻收地比某地產商洗橫手斬至重傷。
咁只可以證明佢同某個地產商唔妥,

但一樣可能係另一個地產商條針

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-9-8 11:53 AM 發表
班傻仔以為選個年輕人、反過高鐵入去就好威,結果就選個令你更上唔到樓
難道這班新人可以幫助中國香港人上樓?別發夢,只有梁特首繼續推行其房屋政策,才可以幫助中國香港人民上樓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]