• 瀏覽: 151,184
  • 回覆: 1,032
  • 追帖: 24
+38
香討評論員連熱血寫既文章都信以為真。

引用:
原帖由 GoGoCat2 於 2016-9-8 04:28 PM 發表

你睇得太簡單喇, 政府新發展土地若有大落私樓用地推出, 受最大影響嘅自然係現時擁有最大量土地嘅新鴻基

高鐵起好之後附近最大商場係邊個現時唔會有人知, 但若起得成高鐵, 就肯對現時東西鐵沿線嘅三大商場 : ( ...
減少私樓用地咪多左居屋公屋用地
本身西九高鐵周圍已經有商場

話佢係地產商隻鬼,搵都搵其他理由啦

引用:
原帖由 將軍抽兵! 於 2016-9-7 10:57 PM 發表
原來係地產商作怪....
原咩來姐? 人講係咁就係咁?
你都好易比人洗腦喎

樓主 我睇完成篇野 全部都無証據支持
有好多人幫佢助選 就肯肯定人地背後有邊個邊個撐腰? 咁你其實求奇講邊叉個比幾q多錢包養埋佢全家都得架啦

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2016-9-8 02:40 PM 發表
地產商係掂就唔駛自己豉油黨個李梓敬都唔掂啦

地產商係有出錢既
不過毒果出力先功不可沒 - 人地貴為嫡系羅37既盟友, 無得輸啦
如果我係地產商就直接收賣民建聯、經民聯既人仲化算喇。

重點唔係動員投票力量,背後一定唔簡單,你估區區掛多D招牌就會有人投票支持?

票王係有樓人仕嘅正義聯盟...........唔投俾佢咪即係同自己倒米.............

引用:
原帖由 Ansel 於 2016-9-8 05:08 PM 發表

咪就係話朱沒做過咩地區工作就知此post已完,朱凱迪係新西不知幾受市民歡迎

樓主睇黎陰謀上腦 沒得救
樓主連熱狗文章都信, 就知香討評論員質素如何喇!

這條友真奇怪, 又無政黨,資源點嚟, 籌都無咁多,好似有金主支持咁 。 原來上年選區議會都唔得, 反而選到立法會, 仲做票王。

引用:
原帖由 Ansel 於 2016-9-8 05:08 PM 發表

咪就係話朱沒做過咩地區工作就知此post已完,朱凱迪係新西不知幾受市民歡迎

請問這個在自己地區工作超過十年, 又在新西不知幾受市民歡迎嘅人, 上次區議會選舉在自己經營最耐嘅選區有幾多票?

引用:
原帖由 michael 於 2016-9-8 05:13 PM 發表
普通新界西居民點會投票比佢呀,一小部分自己友就會,佢又唔係出名,又無大政黨支持,又唔係靚仔過劉華,城城,票從何來?
我係一個普通新界西居民 亦投左比朱先生
你憑乜話"點會投票比佢"?
以你講既野,即係話你投票時只會考慮/選擇自己友,出名既,有大政黨支持既,再唔係就個樣似四大天王?

引用:

得把口,做過乜又講唔出,明既,佢係某地產老條針 ,做親都是益某一地產老囉

引用:
原帖由 danny.chai 於 2016-9-8 05:15 PM 發表
重點唔係動員投票力量,背後一定唔簡單,你估區區掛多D招牌就會有人投票支持?
你地慢慢起吓佢底就知, 但佢就很定唔係地產商條針,佢身邊有人因為阻收地比某地產商洗橫手斬至重傷。

陰謀上腦

引用:
原帖由 singch789 於 2016-9-8 05:20 PM 發表

得把口,做過乜又講唔出,明既,佢係某地產老條針 ,做親都是益某一地產老囉
如果係真就唔會連果個地產商最近都洗橫手喇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]