• 瀏覽: 151,130
  • 回覆: 1,032
  • 追帖: 24
+38
班傻仔以為選個年輕人、反過高鐵入去就好威,結果就選個令你更上唔到樓

新鴻基大把樓, 一日住一間唔同都得
引用:
原帖由 小小明星123 於 2016-9-8 11:28 AM 發表
佢當選之後就話住緊果度好多人對佢不利搬走左喎,咁去左邊度住

條友被人懷疑為何有龐大選舉資源, 係地產商隻棋,即刻黎招轉移視線, 玩被恐嚇
9招~~~

地產商係掂就唔駛自己豉油黨個李梓敬都唔掂啦

地產商係有出錢既
不過毒果出力先功不可沒 - 人地貴為嫡系羅37既盟友, 無得輸啦

地慘商背後發功非常有可能

票王都係得1%的民意基礎

3x幾歲仲咁白痴,三四十年前香港人口少好多都做唔到食主及糧食自主,係班白痴書都未讀完先會信

引用:
原帖由 alan280204 於 2016-9-7 12:15 PM 發表
既然有帖提起, 好多人都覺得好離奇, 一個無政積, 無地區工作, 上年區選得幾百票, 突然之間變票皇 ??????呢條友點解有咁多資源去拉票,做宣傳???

以獨立參選人身份能夠有咁多資源去拉票, 只係得佢同何君堯, 何生唔講 ...
用地產商背景講佢又似乎牽強D, 政府新發展土地都有私樓用地, 佢反對地產商邊有樓起?

佢反高鐵, 但高鐵起好之彼附近最大商場係邊個地產商先? 話佢係地產商嘅鬼講唔通。

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2016-9-8 02:40 PM 發表
地產商係掂就唔駛自己豉油黨個李梓敬都唔掂啦

地產商係有出錢既
不過毒果出力先功不可沒 - 人地貴為嫡系羅37既盟友, 無得輸啦
地產商同豉油黨無直接關係,  豉油黨只係代表一般商界, 班地產商點會睇得起佢地

引用:
原帖由 ivanchem9 於 2016-9-8 03:54 PM 發表

用地產商背景講佢又似乎牽強D, 政府新發展土地都有私樓用地, 佢反對地產商邊有樓起?

佢反高鐵, 但高鐵起好之彼附近最大商場係邊個地產商先? 話佢係地產商嘅鬼講唔通。
你睇得太簡單喇, 政府新發展土地若有大落私樓用地推出, 受最大影響嘅自然係現時擁有最大量土地嘅新鴻基

高鐵起好之後附近最大商場係邊個現時唔會有人知, 但若起得成高鐵, 就肯對現時東西鐵沿線嘅三大商場 : (新城市廣場, 新元朗中心, 上水廣場) 有極大影響, 而呢幾個商場嘅業主亦係新鴻基

引用:
原帖由 MUDDY10 於 2016-9-8 04:17 PM 發表

又無知又懶,做少少工課便知過去十年朱凱迪做過什麼,你唔識佢,可能因為你無知,不聞世事,但最慘係懶,連少少功課都不做便發表偉論!
咁你解釋下點解朱凱迪區議員都選唔贏

由上年11月選輸區議員, 都依家9月成為票王, 中間九個月多D, 發生佐乜變化

政綱內提出減少賣地。

樓宇供應已經供不應求,再減少賣地,會點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]