• 瀏覽: 151,120
  • 回覆: 1,032
  • 追帖: 24
+38
既然有帖提起, 好多人都覺得好離奇, 一個無政積, 無地區工作, 上年區選得幾百票, 突然之間變票皇 ??????呢條友點解有咁多資源去拉票,做宣傳???

以獨立參選人身份能夠有咁多資源去拉票, 只係得佢同何君堯, 何生唔講, 因為大家都明資源來自邊度。
呢位票皇神奇地成個新界西都有宣傳,有站, 多旗, 多人(連南Y島, 大嶼山都做到 ) 如果有熟悉選擇都知, 基本上只有民建聯, 公民黨 呢D先可能做到成個大區去拉票, 就連好多較細既黨派都做唔到咁樣拉票,宣傳。何況一個自稱獨立侯選人
突然間有8萬幾票, 相對係上屆公民黨既票數, 奇奇奇??????
究竟資源從可來 ?
突然一年蛇變龍???

細心研究下, 佢選到可能係香港既惡夢, 現今好似只係分左親中, 泛民, 激進, 大家真係忽略左香港最大既一個集團~~~~地產商
以呢個票皇既理念,基本上同地產商不謀而合, 以環保為由, 儘量阻礙發展新地方去建公屋,居屋, 因為地產商本身已經有很多土地, 又可以賣地, 可以控制香港樓價, 當然以往地產商可能都同某D政黨係議會做野, 但係終於無主導權,以前曾生係自己友, 梁振英上場又辣招, 又起樓, 對佢地有一定威脅, 咁不如直接搵D好似環保為由,斷政府搵地起公居既人入去直接做野, 自己操控, 今屆一個, 下屆可以幾多個?
所以大家要好小心, 激進,泛民果D真係唔驚你, 咪得巴聲, 嘈下, 吊下, 無咩作為, 今次地產商小試牛刀, 出小小錢就捧到個人入去, 仲要咁多票, 下次搞多幾件, 香港真係成為佢地既天下 (對地產商黎講呢D選舉既錢真係一條毛咁少, 點玩都得)
當大家係度搞政治為主, 民生為次既選舉< 地產商就輕易承虛而入。

我提醒下真係日後任何選舉, 無論你立場係咩, 對呢類用環保,咩本土既侯選人應該有D介心, 如果地產商直接控制立法會就比咩建制, 泛民, 激進更加恐怖

[ 本帖最後由 alan280204 於 2016-9-8 10:23 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

籌84萬  very easy !

聽某D參選人講, 最基本用200萬都唔能夠成個大區宣傳同拉票,  84萬做到, 可能佢自己用84萬, 其他人地出曬, 當義助, 咁又真係吹佢唔漲

佢仲要係大肆式拉票,宣傳 ~~~
引用:
原帖由 vvoy 於 2016-9-7 12:17 PM 發表

籌84萬  very easy !

某君話他十年磨利一劍, 我都有點同感!

新界西中我較清楚元朗,天水圍, 係選前能夠係每一個大點拉票, 宣傳 只有佢, 梁志祥, 何君堯同郭嘉祺, 佢真係幾勁, D資源可同兩大黨相提並論, 真係唔講得笑

10大政綱
並沒有表明是本土派

原來係地產商作怪....

引用:
原帖由 alan280204 於 2016-9-7 12:30 PM 發表
新界西中我較清楚元朗,天水圍, 係選前能夠係每一個大點拉票, 宣傳 只有佢, 梁志祥, 何君堯同郭嘉祺, 佢真係幾勁, D資源可同兩大黨相提並論, 真係唔講得笑
民記響新西都係重點去宣傳咋.....

80萬可以做到200萬既工作,真係要請教下佢錢從何來.......

引用:
原帖由 alan280204 於 2016-9-7 12:30 PM 發表
我係葵青同荃灣區都唔見佢有做過地區工作,甚至係佢上左辯論論壇,我先知呢條友

佢根本無做過咩地區工作, 所以先奇怪佢既選擇資源多到好似大黨咁, 仲有成8萬票, 你估真係普通人可以做到 ??? 背後更有大野啦
引用:
原帖由 hkykh 於 2016-9-7 11:21 PM 發表

我係葵青同荃灣區都唔見佢有做過地區工作,甚至係佢上左辯論論壇,我先知呢條友

佢同姚松炎行得埋一齊, 就好明顯係新鴻基嘅人

咁就更加似,政府將新鴻基搞到主席都坐埋, 仲唔搵人入去搞野
引用:
原帖由 GoGoCat2 於 2016-9-8 10:40 AM 發表
佢同姚松炎行得埋一齊, 就好明顯係新鴻基嘅人

一定係有金主,睇佢嘅政綱,根本就同地產商賺錢嘅方法不謀而合,再加上佢可以有龐大嘅資源去選,不難令人聯想到,佢係地產商嘅代表人!!

哈哈!
有佢入局,我層樓升多百零二百萬,到時移民退休不是夢。

佢當選之後就話住緊果度好多人對佢不利搬走左喎,咁去左邊度住

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]