• 瀏覽: 9,097
  • 回覆: 146
  • 追帖: 2
經過左立法會選舉 大家心底裏面選民都有個印像

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-30 18:06 ) 參與人數 162

1. 高質

9 (5.56%)

2. 一般

2 (1.23%)

3. 低質

146 (90.12%)

4. 其他(請留言說明原因)

5 (3.09%)

低!包括自己

引用:
原帖由 Moon1227 於 2016-9-7 01:26 AM 發表
第一, 只要我地班成年人以身作則,教好下一代嘅品德、責任心。難保10年之後又有一片晴天
若果仇共意識仍然一代一代咁薪火相傳落去,我諗你嗰片睛天都好難見到。

引用:
原帖由 wsk67 於 2016-9-7 03:24 AM 發表

若果仇共意識仍然一代一代咁薪火相傳落去,我諗你嗰片睛天都好難見到。
所有社會總有主流、支流意識, 只要我地成為主流, 一代一代咁傳落去就已經好夠。

八九十年代廢青天下

下一界,千禧神童出現,問你班老油條死未

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2016-9-7 01:01 AM 發表
台灣玩左廿年先有開始醒,我唔認為香港人會叻過台灣人
最大分別係,台灣政黨真係可以上台執政,香港唔可以,
所以香港政黨永遠都可以不負責任地提出一d明知政府做唔到既要求,又以政府做唔到既事為攻擊目標,去增 ...
台灣兩次政黨輪替,結果越輪越衰,這是事實.....

所以執唔執政都係無乜關係.....

我覺得大陸d選民質素最高

無論係點,大家一定覺得選對面的人是低能的,所以一定係低......

引用:
原帖由 彼德c 於 2016-9-7 12:27 AM 發表
今晚喺王國興辦事署,已經有班柒頭展示左咩叫低質
睇完王國興比人送果張相感到憤怒

香港人道德底線越黎越低

你見到張超雄,長毛,陳志全,塗狗新同公民黨呢啲咁o既亂港人仕都可以選到入去做議員,你就知質素有幾高啦

有幾類人,一類係以政黨理念行先,因為政黨有歷史參考,偏左中右大把例子,跟佢地唔會點死,除非突然成個黨轉軚就另計。

另一類就睇戲子劇本去判斷,但歷史話俾大家聽有幾多係做到劇本所表達的一切?

引用:
原帖由 brother21 於 2016-9-7 07:34 AM 發表
無論係點,大家一定覺得選對面的人是低能的,所以一定係低......
老實說,不論建制或非建制的支持者都應該選自己陣營d有能之士入會,這是基本市民民主質素要求!但是兩邊都選擇d低能入局。建制支持者都算,無得㨂!泛民有得㨂都放個弱智入局...

梗係低質啦

蔣麗芸呢D極品都可以高票連任

香港啲選民,唉,唔見棺材唔流眼淚。要見到兵臨城下,血流成河,屍堆如山,看到真正嘅亂世,才可以醒覺。可惜要大部份香港人陪葬呢。64香港不久降臨。可以移民,盡快走。

引用:
原帖由 lkm1628 於 2016-9-7 09:32 AM 發表
梗係低質啦

蔣麗芸呢D極品都可以高票連任
油氣田好高質?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]