• 瀏覽: 9,098
  • 回覆: 146
  • 追帖: 2
經過左立法會選舉 大家心底裏面選民都有個印像

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-30 18:06 ) 參與人數 162

1. 高質

9 (5.56%)

2. 一般

2 (1.23%)

3. 低質

146 (90.12%)

4. 其他(請留言說明原因)

5 (3.09%)

大陸選民勁好多....翻牆都要黎香討投

極之高質 ! 高質到頂點了 !

有部份正常, 有部份白痴, 尤其九西。

[ 本帖最後由 大寶二寶 於 2016-9-7 12:10 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

新東比較高質

港島區係傳統有學識同質素既區, 你睇佢地D票點投, 而個選舉結果又係點就知

新界D窮人幾易俾D政棍昆....唉

其他:超低質

任何講其他的人都係未知數

但一個蔣麗芸, 足已反映建制選民的低質素

引用:
原帖由 Moon1227 於 2016-9-6 08:47 PM 發表

1我有疑問, 香港廿年前已經出名係排隊之都, 無論M記Hello Kitty, 電話, 波鞋, 書展食展, 優惠大減價, 龍頭都排12小時以上。我只能講, 佢地發揮到香港精神而非參與質素高囉,而且屆屆都越夜越有人龍, 有心投而又有 ...
排波鞋搶印花iPhone不是為興趣就是真接利益.
不因排隊而離開算高質吧....

吾早早去.....(自己投完晚餐), 又不是返工, 肯去算有心.  (曽真有親友因要行去票站10分鐘吾投票)

引用:
原帖由 tim0511 於 2016-9-6 09:44 PM 發表

我個人"武斷", 夠膽講投左游 BB 個 2萬幾票當中有好大部份 係用下體去諗野及要民主自決嘅港男投嘅

無計, 因為游 BB 個樣又真係 OK 靚,而男人好大部份天性又真係咸濕

投左鄺神嘅 ...
你説出了事實

引用:
原帖由 眼訓到喊 於 2016-9-6 10:22 PM 發表
新東比較高質
新東比較天真易呃

引用:
原帖由 daimonster 於 2016-9-6 10:43 PM 發表

排波鞋搶印花iPhone不是為興趣就是真接利益.
不因排隊而離開算高質吧....

吾早早去.....(自己投完晚餐), 又不是返工, 肯去算有心.  (曽真有親友因要行去票站10分鐘吾投票)
其實呢D真係公民責任。澳洲有條法例, 所有18歲以上人士必須去投票(白票都ok),如果吾投或者僱主吾放半日假去俾人投票, 係犯法要拉嘅(重患人士有醫生紙/離左境除外)

引用:
原帖由 Moon1227 於 2016-9-6 08:47 PM 發表

1我有疑問, 香港廿年前已經出名係排隊之都, 無論M記Hello Kitty, 電話, 波鞋, 書展食展, 優惠大減價, 龍頭都排12小時以上。我只能講, 佢地發揮到香港精神而非參與質素高囉,而且屆屆都越夜越有人龍, 有心投而又有 ...
我前日都開左一個POST 就係鬧而家香港人乜野都係last min 係一個低質GA表現 當中有人唔同意 覺得on time就好 又會話呢D係time management 其實通通都係藉口 為左D野可以拖到last min ga藉口黎架啫

鬧得太勁 個POST第二日比餅主DEL左

引用:
原帖由 tim0511 於 2016-9-6 09:44 PM 發表

我個人"武斷", 夠膽講投左游 BB 個 2萬幾票當中有好大部份 係用下體去諗野及要民主自決嘅港男投嘅

無計, 因為游 BB 個樣又真係 OK 靚,而男人好大部份天性又真係咸濕

投左鄺神嘅 ...
你講緊個事實出黎 冇得唔同意你啦

投遊BB果D人好多都自己講話因為佢靚女先投佢 呢一點我估好多人都知 公開GA秘密黎

而果個鄺神 佢選超區前我連名都冇聽過 固然係因為佢唔係我果區服務啦

但更重要原因為....真係冇乜人識佢

而結果竟然比逃生仲要多咁多票

只反映兩個事實

1. 市民係睇相去投票 (今次想要個後生D)
2. 聽左毒果同雷動果告急 (冇主見, 任人舞)

唉....選民質素

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2016-9-6 10:09 PM 發表
有部份正常, 有部份白痴, 尤其九西。
九西係....冇人好選

結果制造大量遊離票

又比人地亂咁舞

嗰啲乜鳩克勤,含賓,元秋都入到局,可以睇到投建制嗰班選民基本都係智障一族

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]