• 瀏覽: 9,096
  • 回覆: 146
  • 追帖: 2
經過左立法會選舉 大家心底裏面選民都有個印像

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-30 18:06 ) 參與人數 162

1. 高質

9 (5.56%)

2. 一般

2 (1.23%)

3. 低質

146 (90.12%)

4. 其他(請留言說明原因)

5 (3.09%)

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-9-6 06:08 PM 發表
就係睇游BB,越睇越正,但睇答問題,成個白痴妹,乜L都唔知,投佢D人我肯定佢地係白痴,或者係飛機佬,同教主比簡直恥辱。

其實香港大部分選民, 都只因為like or dislike甚至盲從偏見而去投票。

民建聯~先吾提佢有乜野原因同目的(每個政治家背後嘅原因同目的有太多形形種種) 民建聯一直係中共R着數俾香港人, 係一個事實, 亦有政績。但我以前從來冇投俾佢,因為佢一直夠票。

工聯會~我乃念佢一直有提供廉價課程俾D基層市民, 而且相比外國, 香港勞工權益(尤其底學歷工種)一直被欺壓, 需要人發聲去爭取。所以我以前一直只投工聯會。可惜呢幾年我見到太多工聯會出賣勞工嘅事(當然,公平D,當中仍有一些勞心勞力嘅人, 甚至活生生俾人激到突然去逝。但勞力吾代表處理得好。我只能深表同情和敬佩),我今屆決定放棄工聯會。

傳統泛民~呢類人嘅行事作風, 理念同口號, 我係英、美、澳、台、日本見吾小。全世界嘅民主黨都係差吾多做法, 而我一直吾buy全世界嘅民主黨(而大部分先進國家都主要係保守黨(國際視野、經濟侵略)同工黨(大部分人民民生福利)之爭。民主概念根本毫不重要(民主黨主旨反而有共產理念))
所以我吾會投傳統泛民。

激進泛民~吾洗我多講, 單單‘’港獨‘’已經夠低能。等於上年美國有個中青, 買左達地然後禁止/嚴管外人內進, 然後自立為皇, 改國名、印自己國旗插出黎、印自己錢幣…etc。但最搞笑係港獨連買地自己自立為皇嘅本事都冇,要‘’強搶‘’香港人擁有、同政府擁有嘅地去實行‘’佢‘’嘅港獨。

對於想‘’搶‘’走我嘅野嘅人, 我只有反對/趕走佢呢一條路!

所以今次選舉, 為左保護我自己,我只好以趕走佢地為目的。自動配票俾民建同葉劉!

有高有低

係超高

明白中國唔可以行所謂「民主」

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-9-6 06:08 PM 發表
証明香討大部分唔係香港人,一係就話自己低質

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2016-9-6 08:25 PM 發表

上庭時更低........

引用:
原帖由 耿耿於懷Juno 於 2016-9-6 06:14 PM 發表
你咪開多幾個acc自投囉

投完去附近個井再投
你好衰咖,喺道督爆人。

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2016-9-6 08:25 PM 發表

我覺得自己質素算高嫁! 只不過其他人…

其他

1/ 參與質素高(捱間抵夜排隊)
2/ 深度低, 投票決定出於意識形態多於支持代議士

引用:
原帖由 肥大肉腸 於 2016-9-6 06:17 PM 發表
因為建制少票∼所以香港人係低質
建制少票都唔係重點,鄺神49萬

引用:
原帖由 daimonster 於 2016-9-6 08:38 PM 發表
其他

1/ 參與質素高(捱間抵夜排隊)
2/ 深度低, 投票決定出於意識形態多於支持代議士
1我有疑問, 香港廿年前已經出名係排隊之都, 無論M記Hello Kitty, 電話, 波鞋, 書展食展, 優惠大減價, 龍頭都排12小時以上。我只能講, 佢地發揮到香港精神而非參與質素高囉,而且屆屆都越夜越有人龍, 有心投而又有Sundy Holiday嘅,應該一早投啦,反而last min至去, 明顯選民意識質素底啦

引用:
原帖由 吳尊函 於 2016-9-6 06:53 PM 發表

就係睇游BB,越睇越正,但睇答問題,成個白痴妹,乜L都唔知,投佢D人我肯定佢地係白痴,或者係飛機佬,同教主比簡直恥辱。
而選議員去到選"樣" 救命

眼高手低

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-9-6 09:22 PM 發表

而選議員去到選"樣" 救命
我個人"武斷", 夠膽講投左游 BB 個 2萬幾票當中有好大部份 係用下體去諗野及要民主自決嘅港男投嘅

無計, 因為游 BB 個樣又真係 OK 靚,而男人好大部份天性又真係咸濕

投左鄺神嘅好大部份係為左反對建制而反對去投, 好多人可能連鄺個名都未聽過, 亦唔知佢係邊區議員, 更加唔會去了解佢個人背景及學識,為反對而反對去投, 總之係"民主"字樣就得

選民質素.............

個人見解,唔中意當我老吹就得  勿插

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]