• 瀏覽: 9,090
  • 回覆: 146
  • 追帖: 2
經過左立法會選舉 大家心底裏面選民都有個印像

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-30 18:06 ) 參與人數 162

1. 高質

9 (5.56%)

2. 一般

2 (1.23%)

3. 低質

146 (90.12%)

4. 其他(請留言說明原因)

5 (3.09%)

引用:
原帖由 swbc 於 2016-9-11 11:34 AM 發表
聽過唔少老人家話邊個平時有野派就投邊個,為包廁紙而投票,斷送了子孫的未來。
好多老人家收到包廁紙就以為老有所依,完全唔知道派廁紙既人可能支持緊一D剝削老人權益既政策。

引用:
原帖由 maryleean 於 2016-9-11 01:23 PM 發表

好多老人家收到包廁紙就以為老有所依,完全唔知道派廁紙既人可能支持緊一D剝削老人權益既政策。
支持全民退保, 等老人家在香港破產前食好住好, 等年輕人到老年時過香港已破產的不安生活!

引用:
原帖由 kevinmember 於 2016-9-11 01:42 PM 發表

支持全民退保, 等老人家在香港破產前食好住好, 等年輕人到老年時過香港已破產的不安生活!
既唔想每個月用少一兩成薪金,但又想老後有政府供養,
口講支持環保,但又唔俾賣地建房屋,
咁政府又點靠賣地建屋收稅兼照顧市民住屋需求同財政開支?

人地落選就去人地辦事署上香讚酒
突顯香港選民民智未開

引用:
原帖由 肥大肉腸 於 2016-9-6 06:17 PM 發表
因為建制少票∼所以香港人係低質
選票最老實!香港人一定黃多過藍,事實冇需爭議!
同689講定bye bye.
唔送啦

引用:
原帖由 巴士塞龍門 於 2016-9-11 12:03 PM 發表

子孫有照顧長輩?平時電話唔多個,飯又無一餐,甚至嫌佢阻住地球轉而送去老人院,呢D又係孝心?

同埋人地照顧老人家又有錯?咁驚老人家被利用點解唔請看護或工人照顧,咁咪可以洗佢地腦囉,既然佢地會因為開心而投 ...
睇完你文章就知咩叫做低……
好教材。

引用:
原帖由 Daikoh 於 2016-9-11 09:51 PM 發表

睇完你文章就知咩叫做低……
好教材。
民主社會係要尊重每一個人的聲音,你可以反政府,其他人可以支持政府,難道在你眼中支持政府及社會和諧穩定就係垃圾,反對政府及支持港獨就係高質?

如果你認為雷動同老人票係兩回事的話,我可以話你先係唔尊重民主選舉制度,每一個合資格選民都係有權選擇代表自己的聲音。

難道你會認為剛出社會的人思想會較馳騁社會多年的長輩清晰?同樣地長輩又有一股想改變的熱誠?

當你選擇相信民主制度,就應該尊重每一張選票,你認為老人係阻礙香港民主前進步伐的同時,老人又何嘗唔係覺得你破壞緊佢辛苦建立的香港。

我知道你一定會覺得呢D係廢話,所以如果你都係回返之前言論的話,我建議你繼續停留係自己的烏托邦內自我陶醉。

引用:
原帖由 巴士塞龍門 於 2016-9-11 11:50 PM 發表

民主社會係要尊重每一個人的聲音,你可以反政府,其他人可以支持政府,難道在你眼中支持政府及社會和諧穩定就係垃圾,反對政府及支持港獨就係高質?

如果你認為雷動同老人票係兩回事的話,我可以話你先係唔尊重民主 ...
他們的民主是單向的! 只有自己的民主而其他人要聽從他的! 在政治上其實就是個人的獨裁主義! 同北韓領袖無分別!

已經票投低質,我本人覺得香港市民不應該於香港特首有投票權,到時不知道投了香港特首(立法會投票到這樣)。

既然咁低質,就唔好再講乜野真普選

60歲以上好多不滿班後生

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]