• 瀏覽: 4,038
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
老實講梁特權是做實事的人,但是缺少左一D政治的智慧。比距做一個司長,距可以勝任,但做特首距就真是未夠班。
    如果你同D傻架講道理,即是你都未明白,尼個社會已經變左啦!D人都是睇眼前的利益,系尼個速食,浮澡的年代!每一個人都想變,距地對個政府有太多的不滿!但是如果只是對抗無合作,個社會只會更亂!破不易,立更難!如果只是一味打到一切。甘打到之后又點。是吾是搞下政治就會有飯食!政府應該強硬一D,對一D大事大非的事情吾應該手軟。現在個經濟都還算可以,但如果之后經濟差左,個社會更加撕裂。我地應該要保衛的是我地的核心價值。而吾是所謂的自決同港獨!希望多D理性,少D極端的人。對于一D極端的人,政府應該強硬一點。同距地講道理是無用架,吾是個個人都甘理智!

人可以無知,但不可以不知道自已的無知!
心態好的人,一輩子都好!
我支持架

其實守法市民都支持架

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-9-6 02:36 PM 發表
我支持架

其實守法市民都支持架
如有大家都守法,點解有推翻滿清,建立民國;打倒民國,中共建政呢?

引用:
原帖由 fl3213 於 2016-9-6 02:43 PM 發表

如有大家都守法,點解有推翻滿清,建立民國;打倒民國,中共建政呢?
即係反政府思想人士就唔想政府執法嚴?

咁唔好同我講法治 多鳩如

引用:
原帖由 fl3213 於 2016-9-6 02:43 PM 發表

果時飯都無得食,吾好話基本保障啦,當然要去反啦

講就天下無敵,做就無心無力!年輕一代已經被黑媒洗腦

支持用坦克噴胡椒粉

引用:
原帖由 三萬光年 於 2016-9-6 02:32 PM 發表
老實講梁特權是做實事的人,但是缺少左一D政治的智慧。比距做一個司長,距可以勝任,但做特首距就真是未夠班。
    如果你同D傻架講道理,即是你都未明白,尼個社會已經變左啦!D人都是睇眼前的利益,系尼個速食,浮 ...
樓主可唔可以講下核心價值係講邊幾様?我恐妨毎個人理解唔同

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-9-6 02:44 PM 發表

即係反政府思想人士就唔想政府執法嚴?

咁唔好同我講法治 多鳩如
哈哈哈!即係李鴻章同孫文講法治,蔣介石同毛澤民講法治,真係法國大餐多舊魚。

引用:
原帖由 fl3213 於 2016-9-6 06:28 PM 發表

哈哈哈!即係李鴻章同孫文講法治,蔣介石同毛澤民講法治,真係法國大餐多舊魚。
咪即係一邊破壞會體制 一邊話被體制打壓囉

引用:
原帖由 jay1437 於 2016-9-6 06:12 PM 發表

每個人的理解吾同,但吾可以太過極端!

引用:
原帖由 jay1437 於 2016-9-6 06:12 PM 發表

wyg

公平,公開,廉潔高效尼D就我地架核心價值!
如果你講果D,自決,港獨果D,我就吾認同!
甘樣只會搞到民不聊生。講抗爭,如果是正確的
我地會義無反顧甘企出來!

引用:
原帖由 三萬光年 於 2016-9-6 08:59 PM 發表
wyg

公平,公開,廉潔高效尼D就我地架核心價值!
如果你講果D,自決,港獨果D,我就吾認同!
甘樣只會搞到民不聊生。講抗爭,如果是正確的
我地會義無反顧甘企出來!
公平,公開同廉潔其實唔係香港核心價值 從來都係唔係

高效係香港其中一個特質

引用:
原帖由 三萬光年 於 2016-9-6 02:32 PM 發表
    如果你同D傻架講道理,即是你都未明白,尼個社會已經變左啦!D人都是睇眼前的利益,系尼個速食,浮 ...
同意689比董伯伯嘅行政執行能力更強, 但政治智慧比董伯伯更貧乏。

(Eg:就算幾開心Din狗出局, 今日佢公然接受訪問時笑得咁甜把口又要攞埋彩, 係一個政治笨蛋)

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-9-6 09:05 PM 發表

公平,公開同廉潔其實唔係香港核心價值 從來都係唔係

高效係香港其中一個特質
公平,公開同廉潔吾是香港的核心價值?
舉個例子

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]