• 瀏覽: 159,818
  • 回覆: 1,036
  • 追帖: 13
+17
明白晒

附件

01789.JPG(35.97 KB)

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2016-9-6 10:36 AM 發表

其實加4個位係差不多會少20%小巴行走,對塞車係有幫助

仲有,其實車少咗運力一樣係可以減排,係對環保有幫助
加到20個位,即係小巴等客時間長左,你試過上左架未滿小巴要坐係到等成十分鐘未。

而家啲人想 deal 人個西,唔該 deal 準啲啦, deal 錯大脾哪。要 deal 就 deal 天然氣個傻9 idea啦。

小巴加到二十座為大勢所趨,西鐡要加到八卡,巴士要由一百零幾人加到一百廿幾人,所有公交都要加大size啦。為 deal 而 deal.

引用:
原帖由 bensonchow 於 2016-9-7 04:55 發表

加到20個位,即係小巴等客時間長左,你試過上左架未滿小巴要坐係到等成十分鐘未。
紅 van 就要等,你咪唔好搭囉。而家綠 van 都係定時開出,中途不能等客㗎

唔想做第21個咪加到24個位囉

on9,咁加到20個,咁21個又點

引用:
原帖由 F355 於 2016-9-7 04:56 AM 發表
而家啲人想 deal 人個西,唔該 deal 準啲啦, deal 錯大脾哪。要 deal 就 deal 天然氣個傻9 idea啦。

小巴加到二十座為大勢所趨,西鐡要加到八卡,巴士要由一百零幾人加到一百廿幾人,所有公交 ...
咁不如𨍭做巴士!

為改而改. 一係加多d, 加多 3 個位唔該哂.

引用:
原帖由 F355 於 2016-9-7 05:00 AM 發表

紅 van 就要等,你咪唔好搭囉。而家綠 van 都係定時開出,中途不能等客㗎
淨係加綠VAN? 仲可以解決塞車? 咁不如取消綠VAN改批45座專線大巴。

雖然我唔係五毛,但個presentation的確唔好。個argument好weak。

引用:
原帖由 F355 於 2016-9-7 04:56 發表

小巴加到二十座為大勢所趨,西鐡要加到八卡,巴士要由一百零幾人加到一百廿幾人,所有公交 ...
睇得出,好多香討愛國人仕很葡萄

引用:
原帖由 bensonchow 於 2016-9-7 04:55 發表

你等巴士,好多時都唔止十分鐘啦

真係笑死我

支持

政治魅力

十分on9,咁不如司機落車,第17位楂啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]