• 瀏覽: 2,193
  • 回覆: 40
引用:
原帖由 nicencl 於 2016-9-4 12:29 PM 發表
d人唔理背後原因, 總之阻佢 搵錢就 天理不容
殺人犯同強姦犯背後都大條道理。

每件事情也要獨立睇。

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 02:40 PM 發表
#27  我幾時有話你係又拉 吾係又拉呢?麻煩貼上來大家睇。9口長不出象牙😄
我話有條所謂嘅朋友 咁即係唔係你 睇清楚啦 七頭

引用:
原帖由 bellyChan 於 2016-9-4 02:21 PM 發表
橫掂拉布冇乜用

立法會應該比所以議題通過

做橡皮圖章

大家唔駛浪費時間

夠鐘收工

醫委條數點計, 版權法條數點計, 再之前創科局又點, 再遠d 新東北又點
年年財政預算都玩野 ?

仲有, 佢地反對, 民意係唔係都反對, 相關業界又係唔係反對

你尾到e句(呢條友係咪樓主呀!)。吾𠃊係想話我啊。邊個7?吊

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 12:23 PM 發表
D人話拉布阻礙議情,但有無想過為什麼要拉布?為什麼政府吾將民生議題調上來議事先?吾係穿西裝打領帶就宕,穿牛仔褲丅裇就錯。
政府只會將民生議題放在爭議性議題後面,吾比人調整先後,咁就預左拉布人 ...
呢位人士可能收左黑金,呢度應該唔會有人附和呢位樓主。
但係又比佢呃分成功,真無奈!
送你:

On99 泛民一拉布就調 咁即係所有議題由泛民操控啦 其實有無用過腦先出黎鳩up

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 12:23 PM 發表
D人話拉布阻礙議情,但有無想過為什麼要拉布?為什麼政府吾將民生議題調上來議事先?吾係穿西裝打領帶就宕,穿牛仔褲丅裇就錯。
政府只會將民生議題放在爭議性議題後面,吾比人調整先後,咁就預左拉布人 ...
OMG!

你睇多D新聞至黎9 up La!

First, 議事情序有規有矩要排隊, 你以後自己係黑社會,大唒可以隨時打尖?

Second, 民生議題一樣照拉布, 拉到醫管局攞吾到錢, 連全港醫院差D(拉多一個月)全部因為冇錢而拉大閘。當年咁大單新聞冇聽過?

拉完布留返D蘇州C下屆先再有得撈有藉口選佢,明冇?

問題係泛民濫用拉布變左習慣,連較好的民生議題都被拉倒...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]