• 瀏覽: 2,176
  • 回覆: 40
林鄭有一次都調動議情(佢想調就得)。其他人想調就吾得😤Why?

三堆一爐唔係民生議案咩?要拉到堆填區爆滿先批

支持曾俊華,讚財政預算案,但點解仲要拉布

樓主唔好潛水wor

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 02:07 PM 發表
林鄭有一次都調動議情(佢想調就得)。其他人想調就吾得😤Why?
林鄭係政務司司長,佢有法定權力,用唔用在佢。

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 02:07 PM 發表
咁即係話要多數服從小數,事事要犯民say yes先可以?民主精神去左邊?

仲未識反醒, 仲搵藉口推卸責任, 冇前途

#11只就正確。我意思一樣,民生議題跟本邊個也會支持,只是政府係要把爭議問題綁住在民生議題上,令人對拉布去阻止爭議性問題的議員反感,如果有爭議性問題吾用拉布手法去阻止,建制人士佔2/3,一定會通過。
而政府用這種綁住民生方式,正是一種卑劣手段👎

#19,林鄭坐個位⋯咁佢想點就點。使𠃊投票?

橫掂拉布冇乜用

立法會應該比所以議題通過

做橡皮圖章

大家唔駛浪費時間

夠鐘收工

香港好多老人家被民賤聯洗腦

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 02:18 PM 發表
#19,林鄭坐個位⋯咁佢想點就點。使𠃊投票?
佢係政府第二把交椅,但都唔係想點就點嘅。但投票呢,就係議員嘅責任。宜家呢議會,只要一個議員唔喜歡個議案,就可以拉布拉死佢,如醫委會改革;咁就唔好講民主.民主係乜意思,相信都好清楚咯。

醫委單野 有個友話值得拉布 因為係只會輸入大陸醫生響喎 改咗香港e生會冇飯食 仲話九我好話人係又拉唔係又拉 呢條友係咪樓主呀!

引用:
原帖由 moonteeth 於 2016-9-4 12:23 PM 發表
D人話拉布阻礙議情,但有無想過為什麼要拉布?為什麼政府吾將民生議題調上來議事先?吾係穿西裝打領帶就宕,穿牛仔褲丅裇就錯。
政府只會將民生議題放在爭議性議題後面,吾比人調整先後,咁就預左拉布人 ...
樓主,你系度發尼D野,一定比五條毛圍你

#27  我幾時有話你係又拉 吾係又拉呢?麻煩貼上來大家睇。9口長不出象牙😄

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]