• 瀏覽: 5,196
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
就憑呢句
「瞄準上年紀一輩的香港人怕事的弱點」
對食鹽多過你食米的人來說, 說明是多麼無知的思維.
怕事還是睇通透世事, 相信年輕人還蒙在鼓裡.

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 09:40 AM 發表
今天,請大家出來投票。尤其是年青人們。

過去這段時間,在網上看到很多政黨和議員的往績,再看選舉論壇片段,有些人和黨,令我很嘔心。有後台,有支撐,有蛇齋餅糭,有公公婆婆的選票,但沒質素,沒廉恥,沒 ...
如果建制真係咁衰,就唔會有百幾萬支持者啦,你真係以為投建制有錢收咩?百幾萬人點派?用腦吧!

投票係投對自己有利的議員,有人喜抗爭,掉磚頭、改基本法丶改政制⋯ 有人喜安定,親中,和諧⋯每個人都有自由,泛民建制甚至任何理念,沒有絕對正確或對全港人有利的,市民應隨自己意向所投,才叫自己民主

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2016-9-4 10:41 AM 發表

通識係教人點睇事物正反

不過無要求得到解決方法

所以通識教出來的人思維一定唔錯,不過呢D思維能力只能用於找出問題,不能用於解決問題

所以你會發現D學生只係識批評,但根本找不到解決方法
反對派上曬台,

又咪係自己反自己。

毒媒政棍負能量,

就係佛家講嘅

無間地獄。

救香港,減犯民!

投建制.....踢走㕵角暴動佔中狗

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2016-9-4 11:28 AM 發表
救香港,減犯民!
救香港,滅建制!

引用:
原帖由 hoho5803 於 2016-9-4 11:29 AM 發表
投建制.....踢走㕵角暴動佔中狗
旺角 你都打錯
到時投票會唔會唔小心投錯?

本來諗住投泛民,但被樓主言論所感動,決定改投建制!

屎忽鬼諗野係屎忽D。

屎忽鬼口講民主,但係想全香港人跟佢投票!

引用:
原帖由 JETSO500 於 2016-9-4 09:41 AM 發表
必投建制.....踢走㕵角暴動佔中狗
X2

引用:
原帖由 HI_HI_ 於 2016-9-4 11:33 AM 發表
屎忽鬼諗野係屎忽D。
都好過d無屎忽既。

引用:
原帖由 kei928 於 2016-9-4 09:58 AM 發表
睇都廢事睇,一票不投泛民狗
咁妳又幫推~柒

為下一代,咁尼一代人點算,放棄嗎,搞港獨即係要尼代人食屎,你幫下尼代人先好嗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]