• 瀏覽: 5,202
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 天鷹仔 於 2016-9-4 10:24 AM 發表
投左票,新界西投民建聯,超區809
只望香港可以安靜返
只會有更多民怨

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:21 AM 發表

你訓醒未?
政治同社會息息相關,你生存喺社會 ,就有政治,唔係咩都唔關你事 咁你去外太空啦!
如果可以我都想去,不過都要用選票踢走泛民本土先

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:26 AM 發表

如果年輕一輩係廢青,咁老一輩就係廢柴
其實佔中唔係全部都係年輕人,睇你都無落過去睇過
好啦,無論老中青,全港都支持佔中,you win

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:26 AM 發表

如果年輕一輩係廢青,咁老一輩就係廢柴
其實佔中唔係全部都係年輕人,睇你都無落過去睇過
[url]15.學生比成人更清醒[/url]
哈哈,笑死我!

你十歲時係唔係比依家更清醒更明白事理?

睇少D毒果毛記電視啦,你俾人洗咗腦啦!

佔中的十五大誤解 - 黃絲惡行全記錄
[url]m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=23885278[/url]

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2016-9-4 09:43 AM 發表
兩邊都唔係好人,不過泛民只識拉布,搞暴動,放假難民入來香港

上屆我係投泛民,不過咁搞法,迫投建制派
無錯啦
其實垃圾會 只是一班戲子 做戲的舞台
重大的決定 最後都係 阿爺的意願
建制 和 反對派 阿爺同樣是需要
係人 定 鬼  得佢地自己知
政改  版權 反對成功  但個結果 又一樣對阿爺 最有利
(咪都唔洗做 全部照舊)
高鐵  港珠橋  成班友 做曬戲 跳上枱  咪一樣 快速通過

阿爺 唯一 個底線  "分裂國土"  踏到這條線 就幾大都唔得

入得來參選個班  阿爺就有計  攪掂佢地
包括 黃狗達 這班人

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:15 AM 發表

其實我想講 每個地方都一定有唔同既聲音,每個獨立既個體都有自己既意見,但建制派做法係洗腦,呢樣野係最落後既國家先會做既。
毒媒黃絲
老作成癮,互相洗腦,俾人踢爆就扮失憶,死不認錯:

何韻詩永久錄用
作新聞力撐粗口老師林慧思
六四七一集會人數
"叫我梁特首",
用胸撞人屈人非禮,
佔中警黑合作
林奮強事件
黃教主掉杯扮甩手
覇王
章子怡
陳健康

數到天光數唔完

引用:
原帖由 kenneth6 於 2016-9-4 10:28 AM 發表

15.學生比成人更清醒
哈哈,笑死我!

你十歲時係唔係比依家更清醒更明白事理?

睇少D毒果毛記電視啦,你俾人洗咗腦啦!

佔中的十五大誤解 - 黃絲惡行全記錄
m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&t ...
我相信你係睇開大公報囉!
你十歲時有無得讀通識?
依家十歲已經有得讀通識啦!
你十歲既時事觸覺一定冇依家十歲小朋友咁靈敏!
唔好再成日用以前嗰套套落依家啦,時代唔同喇!

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:23 AM 發表

佢講既野,下下中point,有理有據,建制都唔敢駁佢
係呀, 教主話唔同後生仔計, 但用左10分鐘狂插梁天琦, 遊小姐

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:32 AM 發表

我相信你係睇開大公報囉!
你十歲時有無得讀通識?
依家十歲已經有得讀通識啦!
你十歲既時事觸覺一定冇依家十歲小朋友咁靈敏!
唔好再成日用以前嗰套套落依家啦,時代唔同喇!
讀完通識就一定有通識思維?

咁香港教育制度一定好好

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 09:40 AM 發表
今天,請大家出來投票。尤其是年青人們。

過去這段時間,在網上看到很多政黨和議員的往績,再看選舉論壇片段,有些人和黨,令我很嘔心。有後台,有支撐,有蛇齋餅糭,有公公婆婆的選票,但沒質素,沒廉恥,沒 ...
支持社會應該有反對聲音!

但請問除咗識得反對做做show之外,有無d實質可行嘅詳盡方案令到人支持你哋?

提出反對有幾難呀?點樣去解決問題先係重點!

引用:
原帖由 kimkimkim 於 2016-9-4 10:36 AM 發表

讀完通識就一定有通識思維?

咁香港教育制度一定好好

通識係教人點睇事物正反

不過無要求得到解決方法

所以通識教出來的人思維一定唔錯,不過呢D思維能力只能用於找出問題,不能用於解決問題

所以你會發現D學生只係識批評,但根本找不到解決方法

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2016-9-4 10:41 AM 發表

通識係教人點睇事物正反

不過無要求得到解決方法

所以通識教出來的人思維一定唔錯,不過呢D思維能力只能用於找出問題,不能用於解決問題
我想講既係, 讀完唔一定有用, effectiveness 問題
如果讀完有用, 個個拎5*啦

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 09:46 AM 發表

佔中唔係“暴動“
邊個教你用呢個詞語?
香港依家暫時仲有言論自由,上街表達下意見唔得?
建制只係識保皇,有無聽過呢班人既訴求?
作為建制,應該覺得慚愧!
人地個句明顯係踢走旺角暴動+佔中狗,邊個教你中文㗎?

引用:
原帖由 kimkimkim 於 2016-9-4 10:43 AM 發表

我想講既係, 讀完唔一定有用, effectiveness 問題
如果讀完有用, 個個拎5*啦
所以我講左香港通識唔係用來解決問題,只能用來點出問題

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2016-9-4 10:41 AM 發表

通識係教人點睇事物正反

不過無要求得到解決方法

所以你會發現D學生只係識批評,但根本找不到解決方法
反對派上曬台,

又咪係自己反自己。

毒媒政棍負能量,

就係佛家講嘅

無間地獄。
[local]2[/local]

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]