• 瀏覽: 5,199
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 msctqm 於 2016-9-4 10:11 AM 發表
一句講哂想香港繼續亂就投泛民本土啦
其實我想講 每個地方都一定有唔同既聲音,每個獨立既個體都有自己既意見,但建制派做法係洗腦,呢樣野係最落後既國家先會做既。

你想下一代細細個就被利用,被洗腦,政治上腦?  同解放軍死過?

你想美國干預香港內政,黑金資助青少年佔中?日反夜反又擲磚暴動?

引用:
原帖由 monitor 於 2016-9-4 10:15 AM 發表
你想下一代細細個就被利用,被洗腦,政治上腦?  同解放軍死過?

你想美國干預香港內政,黑金資助青少年佔中?日反夜反又擲磚暴動?
你唔好學埋哂人地d官腔啦
咩 政治上腦 ,依家學校都有通識啦,政府又要學生有政治觸覺,但又唔俾人發表意見,想點先 ?

下一代都變晒南亞人啦~

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:15 AM 發表

其實我想講 每個地方都一定有唔同既聲音,每個獨立既個體都有自己既意見,但建制派做法係洗腦,呢樣野係最落後既國家先會做既。
你擺到明就你被洗腦既一員

搗亂掟磚趕客瞓街係「守護」,價值錯亂就証明你已經病入膏肓

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:15 AM 發表

我只想過安穩嘅生活,玩政治唔該死去第二度

引用:

講洗腦, 點夠黃教主勁呀

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 10:18 AM 發表

你唔好學埋哂人地d官腔啦
咩 政治上腦 ,依家學校都有通識啦,政府又要學生有政治觸覺,但又唔俾人發表意見,想點先 ?
幾時唔俾人發表意見先?你唔好屈人啦
可以討論港獨, 唔可以教公民教育?可笑

引用:
原帖由 msctqm 於 2016-9-4 10:19 AM 發表

我只想過安穩嘅生活,玩政治唔該死去第二度
你訓醒未?
政治同社會息息相關,你生存喺社會 ,就有政治,唔係咩都唔關你事 咁你去外太空啦!

投比泛民本土,自己都過唔到世講後代?

一堆廢青除左出精,識撚點養後代咩~

成日代表香港,依家連精蟲都代表埋,好野

引用:
原帖由 kimkimkim 於 2016-9-4 10:19 AM 發表

講洗腦, 點夠黃教主勁呀
佢講既野,下下中point,有理有據,建制都唔敢駁佢

投左票,新界西投民建聯,超區809
只望香港可以安靜返

引用:
原帖由 oxygenshing 於 2016-9-4 10:21 AM 發表

一堆廢青除左出精,識撚點養後代咩~

泛民除左民主黨算OK之外,其他個D只識喊號

最叻空口講白話

引用:
原帖由 oxygenshing 於 2016-9-4 10:21 AM 發表

一堆廢青除左出精,識撚點養後代咩∼

如果年輕一輩係廢青,咁老一輩就係廢柴
其實佔中唔係全部都係年輕人,睇你都無落過去睇過

引用:
原帖由 kimkimkim 於 2016-9-4 10:21 AM 發表

幾時唔俾人發表意見先?你唔好屈人啦
可以討論港獨, 唔可以教公民教育?可笑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]