• 瀏覽: 5,184
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
今天,請大家出來投票。尤其是年青人們。

過去這段時間,在網上看到很多政黨和議員的往績,再看選舉論壇片段,有些人和黨,令我很嘔心。有後台,有支撐,有蛇齋餅糭,有公公婆婆的選票,但沒質素,沒廉恥,沒良心,沒承擔。

最令我嘔心的,就是他們太會瞄準上年紀一輩的香港人「怕事」的弱點,大賣和諧隱定,聲稱維持經濟繁榮競爭力,但其實,「搞亂香港」,正正是這班人。

你阿爸阿媽,姨媽姑姐,老闆上司,正正可能是「中伏」的選民,而從經驗會話俾你知,你點講佢地都會投俾呢班XX。你的長輩,會說搵食為上,最好咩都唔好發生,唔好亂,平平淡淡隱隱定定。

但為什麼香港會亂?為什麼香港會有那麼多民生問題?就是這班XX,不停支持所有大白象工程,包庇官商勾結,否決所有真正協助市民的議案,打擊言論創作自由,更容許法治受干擾及公義的價值被扭曲。踐踏一國兩制的人,才是他們。

係,香港係亂。香港人從來都「怕事」。要一班怕事的人都亂起來,就代表社會被人攪到真的受不了,才會亂。那班XX口中所謂的「搞亂」,不是沒原因,他們是亂的種子。年長一輩所謂的「亂」,其實是一種守護,一種悍衛。

年輕人們,你的長輩可能不明白,可能繼續投票給那些人和黨,所以更需要你們的一票,去撥亂反正,踢走那些牛鬼蛇神。

今天,9月4日,靠你們了!
取自 藍奕邦 fb

建制賣香港 踢走垃圾建制

必投建制.....踢走㕵角暴動佔中狗

仲有何君堯呢D人渣

引用:
原帖由 JETSO500 於 2016-9-4 09:41 AM 發表
全家總動員 投民建聯 工聯會,踢走犯民狗 假難民

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 09:40 AM 發表
今天,請大家出來投票。尤其是年青人們。

過去這段時間,在網上看到很多政黨和議員的往績,再看選舉論壇片段,有些人和黨,令我很嘔心。有後台,有支撐,有蛇齋餅糭,有公公婆婆的選票,但沒質素,沒廉恥,沒 ...
下一代,靠佢地!

犯民黃絲簡直侮辱香港人智慧!

黃絲公義先知,良心港人之光!一定上天堂:

殺人肢解
灣仔鬼佬,大角咀周凱亮,荃灣小草

放火
旺角,立會

放炸彈
舊亞視片場

不誠實取用電腦
膠登

打差人
旺角,金鐘

非禮男童,女童
旺,銅

偷水偷電
旺,金,銅

畢業禮,大學搗亂
演藝,浸大,中大,港大,樹仁,嶺南

搞分化
戴教授搞條PK黃絲帶撕裂港人,未有黃絲標記前香港不知幾和平

打遊客
上水,沙田,旺角

打爛先人山墳
浩園

毒害下一代
粗口老師林慧思
幼兒院教K2警察係壞人
佔中搞到仔女同父母反面,離家出走,到中銅旺角街頭交配(有圖)

大白象
佔中係香港有史已來最大嘅大白象,搞到香港唔見三千五佰億,佔咗條毛出來咩
攻民黨長毛支持搞南亞人雙非入港,阻建大橋阻起高鐵東北發展不停拉布司法覆核又唔見幾千憶

包容暴力,法律排第二,破壞經濟:
佔中旺再暴亂,重創零旅遊零售飲食物流業生計,搞到裁員失業。

老作成癮,互相洗腦,俾人踢爆就扮失憶,死不認錯:

何韻詩永久錄用
作新聞力撐粗口老師林慧思
六四七一集會人數
"叫我梁特首",
用胸撞人屈人非禮,
佔中警黑合作
林奮強事件
黃教主掉杯扮甩手
覇王
章子怡
陳健康

數到天光數唔完
...

用反共做借口來在香港做壞事,搞港獨:

中共做壞事,黃絲唔上天安門,留港殺人放火非禮細路報仇?
有冇人知點解?哈哈!

佔中的十五大誤解 - 黃絲惡行全記錄
[url]m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=23885278[/url]

[ 本帖最後由 kenneth6 於 2016-9-4 09:51 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

兩邊都唔係好人,不過泛民只識拉布,搞暴動,放假難民入來香港

上屆我係投泛民,不過咁搞法,迫投建制派

引用:
原帖由 JETSO500 於 2016-9-4 09:41 AM 發表
佔中唔係“暴動“
邊個教你用呢個詞語?
香港依家暫時仲有言論自由,上街表達下意見唔得?
建制只係識保皇,有無聽過呢班人既訴求?
作為建制,應該覺得慚愧!

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2016-9-4 09:43 AM 發表

全家總動員 投民建聯 工聯會,踢走犯民狗 假難民
保皇垃圾

引用:
原帖由 散步屍 於 2016-9-4 09:41 AM 發表
講得好!香港一日有建制係度,一日都唔會安寧,因為佢地唔會聽人意見,一表達訴求就話人地“暴動“!

為下一代著想, 必投建制派

support

引用:
原帖由 yanny619 於 2016-9-4 09:51 AM 發表

講得好!香港一日有建制係度,一日都唔會安寧,因為佢地唔會聽人意見,一表達訴求就話人地“暴動“!
佔中唔係暴動……咁旺角初一係唔係暴動?

引用:
原帖由 散步屍 於 2016-9-4 09:41 AM 發表
冇錯,大家唔好投建制!

睇都廢事睇,一票不投泛民狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]