• 瀏覽: 16,876
  • 回覆: 231
引用:
原帖由 nicencl 於 2016-9-3 11:31 PM 發表
即係為左$ ,妳可以出賣靈魂
唔好亂用呢D講法!首先!你無錢,咩都唔使講!一個無實力嘅人!甚至係香港,咩都唔使再講!單單只係呢D,就真係唔應該再支持你地呢D人!係無腦嘅人!

引用:
原帖由 強烈風暴 於 2016-9-4 12:23 AM 發表

你好快唔洗做...有亞爺養
放心.....你都好快唔駛做......因為你呢d黃蟲敗類害人害物...都好快會落地獄.....

引用:
原帖由 ArsenalVet 於 2016-9-4 12:22 AM 發表

我都同意,咁樓主係唔係贊同取消功能組別,所有議席由人民係地區組別直接投票選出,等少數服從多數?
投邊個都唔會取消到功能組別的,不用幻想了,這是現實,普選? 你幻想下有又點?台灣係咁選出黎,重要係人民要豐衣足食,我見到的只是香港不停退步,不單無爭取到民主,而是越來越亂。

引用:
原帖由 網絡高手 於 2016-9-3 11:29 PM 發表
本來支持建制, 因為佔中, 我朋友(做差)升左職 又有朋友因為差開多左位有工開
一定投泛民. 增加好多職位
醫生點講?你都係依時食藥啦!

引用:
原帖由 強烈風暴 於 2016-9-4 12:23 AM 發表

你好快唔洗做...有亞爺養
你可能都係阿爺養緊唔駛做個班?

全票投建制,唔好比班政棍塗毒。

引用:
原帖由 口腔默默的OL 於 2016-9-3 11:37 PM 發表

即是咁,佔領完爭取到民主,冇問題,搵少D錢都支持。 但佔中後 越來越亂, 毫無法紀,唔想見到香港再亂落去, 情願投建制原地踏步, 好過 投泛民本土搞到香港越來越退步 。
你又啱喎

踢走暴力議員搞事政棍無恥禍港人士。所以明天必投民建聯。工聯會一票

我投硬小麗老師!

引用:
原帖由 這首歌點燃我 於 2016-9-4 01:16 AM 發表
中環返工
佔中後花紅同雙糧仲出得多過未佔中之前..
今年仲加左8%人工   
你地做零售搞到如斯田地??
當然,什麼時候都有兩面。好似沙士,炒賣口罩、清潔劑的發了財。戰爭、軍火商收入也暴增。但你自己的良心過得去嗎?

引用:
原帖由 cgfighter 於 2016-9-4 01:33 AM 發表

你可能都係阿爺養緊唔駛做個班?
我睇電視見佔中班友,好多奇珍異獸, 正常香港人邊有咁多時間去瞓街。我地個個默默耕耘, 為生活,為生存, 為家庭,靠自己雙手打出一片天,先係真香港人。

正常有事業既人多數投民建聯

引用:
原帖由 nicencl 於 2016-9-3 11:31 PM 發表
即係為左$ ,妳可以出賣靈魂
即係為左錢...你都可以上黎做打手....日日反中亂港....唱衰香港.....? 即係為左錢...你都甘心受外國勢力擺佈....可以甘心去做隻漢奸走狗.......?

何止,如果你有仔女,會推佢地會做烈士

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]