• 瀏覽: 16,883
  • 回覆: 231
79日瞓街霸馬路,除佐星斗市民,,更多係小商戶小老板,,租個鋪,,108, 仲有成棚伙記要出糧,,pk日日係門口磨爛蓆,,79日呀大哥,, 打工&老板無一倖免,,, 仲有事後晚晚玩幾轉既鳩嗚.. 雞毛鴨血.. 慘案呀

引用:
原帖由 gouki1234 於 2016-9-4 12:30 AM 發表
我咁多年都無投過票,但自見佔中後我覺得必須要站出來,因為 1)我唔想成日被代表 2)見到黃屍既自私自利自以為是既惡行 3)唔想新一代變成暴徒垃圾
建制雖然係雞肋但點都唔會犯民本土果D有破壞無建設為反而反搞到香港 ...
同你一樣唔想見到鳩達!所以投謝超人

大家一齊由大陸坐車落黎香港含淚投建制

引用:
原帖由 口腔默默的OL 於 2016-9-4 12:35 AM 發表

同路。。大家含淚投建制
投建制不是他們做得好,而是對手太垃圾,這才是香港的悲哀

我2003年遊行反23條,2012年選陳偉業入立法會,我知錯了。

反佔中,票投3號高達斌!

佔中後產生後果係新一代不守法紀.

法律也制裁不到佔中者,今次只好用選票告訴你們..... 你不代表我!

引用:
原帖由 nicencl 於 2016-9-3 11:31 PM 發表
即係為左$ ,妳可以出賣靈魂

唔賺錢,大家係喥食穀種囉!到時啲人返晒上深圳搵錢,睬你都傻。人哋到時就國際大都會,你香港咪為理想囉!出賣靈魂,聽落講到自己好高尚噃~!

我完全唔識邊個打邊個,從來冇投過票,請問邊個派反佔中,我會聽日全家投反過佔中果個

[ 本帖最後由 香水格格 於 2016-9-4 12:54 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 hk牛牛 於 2016-9-3 11:27 PM 發表
我住九龍東,以往我知道香港議會不可以就是一種聲音存在,我都投民主派。但一個佔中,搞到我冇左年終花紅,同事失業,每日因為以前一程車變左要轉車,車$用多左,其間每日都要提早一個鐘返工,由那時起我決定投 ...
左仔689藍絲五毛要落地獄

黃絲公義先知,良心港人之光!一定上天堂:

殺人肢解
灣仔鬼佬,大角咀周凱亮,荃灣小草

放火
旺角,立會

放炸彈
舊亞視片場

不誠實取用電腦
膠登

打差人
旺角,金鐘

非禮男童,女童
旺,銅

偷水偷電
旺,金,銅

畢業禮,大學搗亂
演藝,浸大,中大,港大,樹仁,嶺南

搞分化
戴教授搞條PK黃絲帶撕裂港人,未有黃絲標記前香港不知幾和平

打遊客
上水,沙田,旺角

打爛先人山墳
浩園

大白象
佔中係香港有史已來最大嘅大白象,搞到香港唔見三千五佰億,佔咗條毛出來咩
攻民黨長毛支持搞南亞人雙非入港,阻建大橋阻起高鐵東北發展不停拉布司法覆核又唔見幾千憶

包容暴力,法律排第二,破壞經濟:
佔中旺再暴亂,重創零旅遊零售飲食物流業生計,搞到裁員失業。

老作成癮,互相洗腦,俾人踢爆就扮失憶,死不認錯:

何韻詩永久錄用
作新聞力撐粗口老師林慧詩
六四七一集會人數
"叫我梁特首",
用胸撞人屈人非禮,
佔中警黑合作
林奮強事件
黃教主掉杯扮甩手
覇王
章子怡
陳健康

數到天光數唔完
...

用反共做借口來在香港做壞事,搞港獨:

中共做壞事,黃絲唔上天安門,留港殺人放火非禮細路報仇?
有冇人知點解?哈哈!

佔中的十五大誤解 - 黃絲惡行全記錄
[url]m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=23885278[/url]

[ 本帖最後由 kenneth6 於 2016-9-4 01:02 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

仇思達無敵神駒依家現場聽都有5200幾人,接聽網友電話,聽下時下年青人政評
https://www.facebook.com/chaust/videos/10154315116342254/

一個基本問題, 為什麼這樣多人爭取民主, 就是想生活好, 不想前景被扼殺,
現在能讓大家生活穩定, 搵到食無, 工作有前景的, 到底是泛民?還是建制? 相信大家好清楚.

支持民主同反佔中,完全無抵觸囉
根本霸路就係唔民主,根本香港泛民主派得個名,其實最霸道
明天投民建聯/工聯會

引用:
原帖由 hk牛牛 於 2016-9-4 12:46 AM 發表

投建制不是他們做得好,而是對手太垃圾,這才是香港的悲哀
其實投唔落, 不過只是唔喜歡佔中搞事的激民而已

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]