• 瀏覽: 16,882
  • 回覆: 231
水貨客 開邊境購物城又吊

全部9Up係度講故仔

我是由不關心政治到反佔中

引用:
原帖由 ArsenalVet 於 2016-9-3 11:37 PM 發表
高達斌係建制入面最多出聲反對佔中果個,建議樓主投佢一票,令建制可以係九龍東五席拎到四席
3 號名單 愛港之聲 高達斌
就係因為犯氓有縱容議員只顧出位嘅fans
犯氓至愈來愈多不做實事嘅議員

選議員係要選幫到香港發展(唔一定係經濟)
令香港市民能過更好生活嘅人
如果高達斌展示到咁嘅能力當然值得支持
如果高達斌無呢方面嘅能力亦唔能夠因為佢反佔中出過力而選佢
選議員唔係論功行賞而係要佢地帶領香港走正確嘅方向

沉默的一群要爆啦 明天一鋪還翻曬畀班垃圾泛民假本土

當初我對政治係冷感,完全可以講,投票與我何干?! 反國教,佔中令我呢個30幾歲嘅人,決心上年登記做選民,目的就係等今日,勢要將禍港根源踢球議會!!

引用:
原帖由 wsp 於 2016-9-4 00:02 發表

就係因為犯氓有縱容議員只顧出位嘅fans
犯氓至愈來愈多不做實事嘅議員

選議員係要選幫到香港發展(唔一定係經濟)
令香港市民能過更好生活嘅人
如果高達斌展示到咁嘅能力當然值得支持
如果高達斌無呢方面嘅能 ...
1) 點解會話泛民議員「不做實事」?有無咩證據?

2) 樓主因為佔中,由民主派轉投建制
高達斌係佔中期間成立監察佔中行動組,收集佔領人士的資料
係九龍東咁多建制入面,高達斌係最反對佔中果個
樓主如果只係為左反佔中投建制,唔考慮其他因素,係好應該投佢一票

引用:
原帖由 口腔默默的OL 於 2016-9-4 12:02 AM 發表
沉默的一群要爆啦 明天一鋪還翻曬畀班垃圾泛民假本土
一個文明自由社會,少數服從多數是一個文明的認同!一少撮人拼命破壞文明社會的認同便是惡霸!

佔中L 大條道理以為自己好啱 人云亦云 老實說政府唔係樣様衰呀! 而家太極端 只有兩隻色?

引用:
原帖由 網絡高手 於 2016-9-3 11:38 PM 發表
唔係我發呀, 我朋友炸. 佢地升左職又投泛民.
佢唔講出黎我都估佢地唔倒
尻噏

引用:
原帖由 口腔默默的OL 於 2016-9-3 11:32 PM 發表
佔中失敗,原地踏步 甚至令香港倒退,仲有人支持?
吾止失敗。係完全無方向,投左你,都吾知你帶我去邊?
我投你做乜,比你揾錢?

引用:
原帖由 網絡高手 於 2016-9-3 11:29 PM 發表
本來支持建制, 因為佔中, 我朋友(做差)升左職 又有朋友因為差開多左位有工開
一定投泛民. 增加好多職位
好多人失業,而成全左佢。

Smart u

引用:
原帖由 hk牛牛 於 2016-9-4 00:11 發表

一個文明自由社會,少數服從多數是一個文明的認同!一少撮人拼命破壞文明社會的認同便是惡霸!
我都同意,咁樓主係唔係贊同取消功能組別,所有議席由人民係地區組別直接投票選出,等少數服從多數?

引用:
原帖由 hinfan 於 2016-9-4 12:17 AM 發表

吾止失敗。係完全無方向,投左你,都吾知你帶我去邊?
我投你做乜,比你揾錢?
由佔中,反水貨,打遊客,分化香港人, 掟磚頭到現在談港獨, 只看見把香港步向死亡。
希望國家唔會提早收回香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]