• 瀏覽: 16,854
  • 回覆: 231
我住九龍東,以往我知道香港議會不可以就是一種聲音存在,我都投民主派。但一個佔中,搞到我冇左年終花紅,同事失業,每日因為以前一程車變左要轉車,車$用多左,其間每日都要提早一個鐘返工,由那時起我決定投建制。他們是雞肋,最少他們冇阻住地球轉。

[ 本帖最後由 hk牛牛 於 2016-9-3 11:29 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

本來支持建制, 因為佔中, 我朋友(做差)升左職 又有朋友因為差開多左位有工開
一定投泛民. 增加好多職位

即係為左$ ,妳可以出賣靈魂
引用:
原帖由 hk牛牛 於 2016-9-3 11:27 PM 發表
我住九龍東,以往我知道香港議會不可以就是一種聲音存在,我都投民主派。但一個佔中,搞到我冇左年終花紅,同事失業,每日因為以前一程車變左要轉車,車$用多左,其間每日都要提早一個鐘返工,由那時起我決定投 ...

佔中失敗,原地踏步 甚至令香港倒退,仲有人支持?

今年大改變全票投建制

引用:
原帖由 網絡高手 於 2016-9-3 11:29 PM 發表
本來支持建制, 因為佔中, 我朋友(做差)升左職 又有朋友因為差開多左位有工開
一定投泛民. 增加好多職位
發左死人財

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2016-9-3 11:32 PM 發表
今年大改變全票投建制
改變是好的

引用:
原帖由 nicencl 於 2016-9-3 11:31 PM 發表

即是咁,佔領完爭取到民主,冇問題,搵少D錢都支持。 但佔中後 越來越亂, 毫無法紀,唔想見到香港再亂落去, 情願投建制原地踏步, 好過 投泛民本土搞到香港越來越退步 。

高達斌係建制入面最多出聲反對佔中果個,建議樓主投佢一票,令建制可以係九龍東五席拎到四席
3 號名單 愛港之聲 高達斌

唔係我發呀, 我朋友炸. 佢地升左職又投泛民.
佢唔講出黎我都估佢地唔倒

引用:
原帖由 nicencl 於 2016-9-3 11:31 PM 發表

我不反對你甘講,我也是含淚投建制。但泛民他們多自私,為了自己的目的,不理別人的感受。你要知道我是普通人,要返工作要吃飯。

佔中D能樣 唔找數 戴後廷

我以前全校民主派. 佔中後吾駛講嘢,一定投對家.傷害香港嘅人, vote them out!

另師兄請支持這帖

http://m.discuss.com.hk/index.ph ... 54&extra=page=1
引用:
原帖由 hk牛牛 於 2016-9-3 11:27 PM 發表
我住九龍東,以往我知道香港議會不可以就是一種聲音存在,我都投民主派。但一個佔中,搞到我冇左年終花紅,同事失業,每日因為以前一程車變左要轉車,車$用多左,其間每日都要提早一個鐘返工,由那時起我決定投 ...

同意,我都要吃飯養家,冇飯吃仲要D所謂嘅民主做咩。
香港我覺得係全世界最自由既地方,現今年青人都太幸福,一D都唔會知足。
有錢先有自由,現實少少,唔好比班政棍塗毒。

佔中時,紅隧條車龍係由紅隧口塞到東隧口!香港人明天請投泛民同本土狗對家,用選票向佢哋報復!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]