• 瀏覽: 5,455
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 06:10 PM 發表

講野都要顧及前因後果噶,唔系阿爺強行831落閘,邊個咁撚得閒去占中。系大陸令香港人強硬先,睇事情要有前文後理,OK?
當人地要求一個唔可以接受GA方案 落閘又如何?

唔通仲死撐公民提名係國際標準?

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 06:17 PM 發表

之前已經答佐你,唔想再拗。
無拗啊 都係BAN下D不設實際GA諗法啫

樓主不要再發夢,請面對現實,建制派形勢大好,勢必奪取立法會所有議席

引用:
原帖由 theharbourside 於 2016-9-2 06:22 PM 發表
樓主不要再發夢,請面對現實,建制派形勢大好,勢必奪取立法會所有議席
建制輪哂咪順手叫共產黨收返一國兩制囉

正式進入一國一制

港毒撚根本諗住若香港宣佈獨立,大陸唔會真係對香港動武。哋諗住大陸唔會攞依家經濟成果來較飛,又忌咗美國及西方國家。所以呢班港毒撚咁囂張。不過我就覺得中國情願被西方制裁都唔會比港毒,一來若港能毒,咁西藏、新疆、蒙古、台灣甚至其他省份跟住毒,咁中國真係瓦解;二來中國經濟被制裁,全世界一齊攬住死。

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 03:35 AM 發表
九龍東:黎區選舉局勢最明朗,就係黃洋達同謝偉俊,希望除佐陳澤滔D港獨票,還有胡穗珊D選民亦要從大局出發,將選票投比支持民主且有希望入局嘅人。人社與黃洋達系私怨,無可能投比鳩達,但工黨胡穗珊今次明顯已經好 ...
工黨想通了……

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2016-9-2 06:24 PM 發表
港毒撚根本諗住若香港宣佈獨立,大陸唔會真係對香港動武。哋諗住大陸唔會攞依家經濟成果來較飛,又忌咗美國及西方國家。所以呢班港毒撚咁囂張。不過我就覺得中國情願被西方制裁都唔會比港毒,一 ...
制裁只有係大蝦細時先會做到

比如美國蝦北韓, 土耳其, 伊朗等等

含淚投犯民,投咗十幾年。

就算係影帝,影后都唧唔出眼淚啦。

係時候要投建制,改變咁多年既亂象。

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 06:17 PM 發表

之前已經答佐你,唔想再拗。
要反對中共831落閘,咪行過條羅湖橋去圍堵去衝擊中共註防囉,就算係對深圳市民堵路掟磚縱火都好呀,為咩事要聽泛民pk 指揮,係香港暴動折磨自己香港人香港街坊? 點解?

公民黨及一眾泛民折磨完香港市民,現在卻厚面皮叫市民要投票俾佢地,咩政治邏輯? 泛民就係睇死有班無腦思考既人中咗佢毒,任佢地指揮.

所謂香港現在唔好過,不外乎樓價高住屋難而引發一連串連鎖反應如 high inflation, 噤究竟係邊個做成? 就係有班pk 幫雙非鼻祖莊豐源打官司,搞出單雙非居港權,引入90 萬大陸盲流移民入香港,佢地引入完90萬新移民後,又日夜拉布及司法覆核,去阻止政府開地建屋建新市鎮去容納暴增人口, 全部都係公民政黨所為!

結果係咩呢? 就係住屋供不應求下,樓價俾公民黨及泛民政黨推爆,連公屋輪候都水蛇春噤長,反而班泛民指責香港政府管治不力,咩邏輯嚟? 佳因佢地睇死你班追隨者,無腦自己分析事理既來龍去脈!

車公廟讖文好精景:

何為鬼,何為神?
如何鬼神兩不分!

指公民黨及一衆泛民受班無腦追隨者追捧.

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 06:10 PM 發表

講野都要顧及前因後果噶,唔系阿爺強行831落閘,邊個咁撚得閒去占中。系大陸令香港人強硬先,睇事情要有前文後理,OK?
梗係唔好畀唔愛國, 唔愛港既人選特首啦.  日日大叫平反六四, 結束一黨專政, 挾持全港市民反中反共, 想玩死香港咩!

樓主 唔好膠講啦
全投建制

支持樓主份熱情

教路投票,明明唔buy都照投,好可笑既「民主」

投票要指引?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]