• 瀏覽: 5,449
  • 回覆: 97
含L投票啦,唔洗含涙

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 12:18 PM 發表

我地鬥爭GA矛頭唔系人民,系個極權政府,就算動蕩亦系個政權動蕩。照你咁講,毛澤東都應該要守法唔好反抗政府啦,當時系民國黃金十年,經濟不斷進步,毛都要企出來抗爭。奴隸社會都好穩定過幾百年,咁系唔系要一 ...
政權不穏,受苦的都是人民。覆巢之下無完卵,明不明白。

果啲港獨撚成日話無咗大陸客,香港百物騰貴消失;樓價下跌,生活會好,但哋有冇諗過若通縮、樓價跌就意味失業率會大幅上升,咁失業無工作、無收失,樓價幾低,都係供唔起,無你份!

幾好.响香討落免費廣告.含淚在冇成十皮野人工?
引用:
原帖由 20168 於 2016-9-2 06:09 AM 發表
樓主辛苦曬 ^_^

以前我都係投泛民 因為希望有反對聲可以比到壓力政府 令社會進步更快
但依家時代變左,變得太多激進派,反對手段不斷升級,特別係佔中根本只影響到香港人仲令大陸態度更強硬。

真心, 港島真係唔知投邊個

只知今次泛民鬼打鬼, 益咗建制, 明明票多都輸

引用:
原帖由 Bteddy 於 2016-9-2 05:30 PM 發表
只知今次泛民鬼打鬼, 益咗建制, 明明票多都輸
一般民主人士都係極端個人主義者

佢地渴望維護個人利益 當然包括選舉要自己選中啦

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 03:13 AM 發表
連續觀察多日民調,結合當前政治形勢,各區候選人當選形勢已經好清楚,請把握你手中一票,作出明智選擇。

超區:不論你對飯民何其怨恨,但為了壯大議會抗爭力量,懇請本土派人士暫時放低爭拗,將你地手一票投比鄺 ...
辛苦晒,不過徒勞!我四張票俾晒建制。建制派唔係完美,都有好多做得唔夠好,不過建制唔會立心整死香港!熱普城會!泛民會!

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-9-2 06:01 PM 發表

無錯,689最聽阿爺話,唔會整死香港,撐689連任,幫助本土派崛起。
泛民都聽金主話 OSF可以NED又得

邊條水大聽邊條

啊台養又直版銀紙五十萬又一大袋偉哥

黑金政治之麻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]