• 瀏覽: 30,085
  • 回覆: 473
  • 追帖: 1
而家泛民唔玩神秘拉票電話同一位老人家喇

引用:
原帖由 與民為敵 於 2016-8-28 02:15 PM 發表
網上瘋傳一封中學生寫親筆信勸選民投票踢走建制派,有收信人將信件放上網引起過萬人共嗚。事件推手Jame...

唔只中學生 ...
15歲中學生果D字仲衰撚過小學生,好撚心用多D時間讀下書,練下字啦!廢青...

引用:
原帖由 與民為敵 於 2016-8-28 02:15 PM 發表
網上瘋傳一封中學生寫親筆信勸選民投票踢走建制派,有收信人將信件放上網引起過萬人共嗚。事件推手Jame...

http://static.apple.nextmedia.com/images/e-paper/20160828/large/1472362273_16b4.jpg

唔只中學生 ...
劇本二號

引用:
原帖由 charlir2005 於 2016-8-28 02:19 PM 發表
又係毒果編導的自制新聞

X2!

D字咁樣衰,有心就寫好D啦,咁樣衰,睇都唔想睇

毒果呢次輪到官中生出場囉!

每到臨近投票一定有呢類自編報導, 其實即係變相拉票

引用:
【中學生親筆信全文】
你好,我係觀塘官立中學的學生,不知道你9月4日會投票嗎?還是你覺得政治好醜惡連白票也不投嗎?
我很想投,但我還沒有成人身分証,要三年後我才能夠登記做選民。
所以你其實你手上一票代表住我的未來,我在此希望你必需投票,也需要你投給『非』建制派的候選人,
我在通識科目上也了解到政治是多能夠影響到我的未來,建制派不斷背棄香港市民,一個例子,
高鐵是有一個400億的方案,為何建制派要支持一個超過1000億的方案?為何他們支持『一帶一路』要我們到中東讀大學?
中東也是戰亂的地區,我真的不明白,老師也解答不了我的問題,600億你知道可以起多少『公營』房屋嗎?
我說的是『公』『營』房屋,不是福利主義的『公屋』,我不明白為何民調數字上建制的票數也佔40%多。

我想若果我今年若果連反對的關鍵一席也守不住,我會考慮『自殺』了,
因我沒有能力移民,政黨也不代表我的利益,真的人生沒有希望,
你收到我自制的單張,也請你嘗試去影響其他人,
我只有27元買一疊A4紙,要到下星期才有零用錢,我也擔心Printer會沒有墨了,
若果你識得其他街坊可以代我把單張交給他,這樣很環保,
請你『不要』投建制派,若我下星期有錢及有時間,我會把民調結果貼在每一層,
但我有很多暑期補習班要去,不知何時才有時間。

影響你身邊5個人,whatsapp也可以
5x5x5x5…是很多人^^//
>>高鐵是有一個400億的方案,為何建制派要支持一個超過1000億的方案?
齋睇價錢?
有方案係一回事,成效同實際執唔執行到又另一回事

>>為何他們支持『一帶一路』要我們到中東讀大學?中東也是戰亂的地區,我真的不明白,老師也解答不了我的問題,

http://www.info.gov.hk/gia/general/201606/29/P201606290458.htm
唔知你問得衰定老師無料
「一帶一路」地區橫跨亞洲、東歐、中東以及非洲等60多個經濟體,涉及44億人口。
點解你要去中東讀大學,唔係去北大清華或者歐洲個邊讀呢,我真的不明白

>>600億你知道可以起多少『公營』房屋嗎?我說的是『公』『營』房屋,不是福利主義的『公屋』
不就都是"公屋"? 你覺得政府起『公』『營』可以賺到盡嗎?
不能! 那還不是"福利主義"的『公屋』
有錢冇地又如何起,叫反對派支持新東北再講啦

>>我不明白為何民調數字上建制的票數也佔40%多。
你的認知和現實有衝突,那必然一方有問題
歡迎來到現實世界

>>我只有27元買一疊A4紙,要到下星期才有零用錢,我也擔心Printer會沒有墨了,
又話手寫洗樓? 要Printer做咩?

引用:

唔只中學生 ...

痴線,泛民對香港傷害,竟視而不見,蘋果人就係蘋果人,一無用處

毒果為幫泛民拉票真不擇手段!

總係將市民心聲倒轉嚟講,無恥之極!

引用:
原帖由 飲大d 於 2016-8-28 02:59 PM 發表
收到。必投民建聯,工聯會

我係選舉區屌完都冇人回到我

而家D靚仔同老師都極為垃圾

毒果又開新劇本

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]