• 瀏覽: 39,393
  • 回覆: 198
  • 追帖: 1
陰公

如果唔係即沉,著上救生衣落海後跟本唔會有大危險既,而家係夏天水温唔凍
只係係大罪山對出啫,除非遇上鯊魚

引用:
原帖由 care9394 於 2016-8-28 05:32 PM 發表
公海緊係冇訊號啦,柒少陣好唔好~
依家連wifi手機訊號都無,條友知唔知WIFI係乜

仲講, 博命游啦仆街

引用:
原帖由 yipb1 於 2016-8-28 08:40 AM 發表

大吉利是講句
遇到呢啲人  肯定用布塞住佢個口
工作人員都忙到死 仲瓜瓜槽
香港就係多左依D西人,以為投訴發脾氣就萬能,真係得個亂字,阻住地球轉,應該第一個要死先才對其他人公平。

出海要帶衛星電話

意外既野冇人想既,發生突發事件,應該冷靜下,配合處理先係解決問題
咁大件事,一定有紀錄,之後先慢慢追究!

引用:
原帖由 Korobb 於 2016-8-28 08:51 AM 發表

大把手機防水
深潛都得?!

引用:
原帖由 無憂無慮 於 2016-8-28 03:54 PM 發表
遇意外,最緊要冷靜,嘈都冇用,更何況佢地嘈緊手機用唔到,E班人真on9,最緊要件救生衣用到未得囉。另外,在大陸水域出事,咁珠海派船出來救援及了解事件,E個係好正常架啫,最後,有d乘客話冇提供食物 ...
最好有錢賠la

引用:
原帖由 HI_HI_ 於 2016-8-28 10:55 PM 發表

深潛都得?!
條友白痴
防水唔係防海水

引用:
原帖由 飲大d 於 2016-8-28 07:17 AM 發表
一艘TURBO JET昨晚載著289名乘客及10名船員,在大嶼山對開水域與漁船碰撞遇險,噴射船船身遭劏開,幸無釀成嚴重傷亡...

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 63807794-0828_00822 ...
喱啲環境第一時間着救生衣,第二唔好好似世越號啲學生畀船員同船長點, 走出船外準備跳海

發生意外,刁民好似仲鬧人!

e+就係internet流行無人用衛星電話, 無訊號姐, 手機一樣可以錄音, 人蠢無藥醫x2

引用:
原帖由 tombeebee007 於 2016-8-29 01:32 AM 發表
e+就係internet流行無人用衛星電話, 無訊號姐, 手機一樣可以錄音, 人蠢無藥醫x2
睇黎你無睇我地講咩
錄左音都冇用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]