• 瀏覽: 39,417
  • 回覆: 198
  • 追帖: 1
一艘TURBO JET昨晚載著289名乘客及10名船員,在大嶼山對開水域與漁船碰撞遇險,噴射船船身遭劏開,幸無釀成嚴重傷亡...

海域中間就梗係無訊號啦, e+就係internet流行無人用衛星電話, 無訊號姐, 手機一樣可以錄音, 人蠢無藥醫

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160828/bkn-20160828063807794-0828_00822_001.html

禍福難料。

safe

引用:
原帖由 bitebite 於 2016-8-28 07:38 AM 發表
safe

點都有兩張卡係嘛

引用:
原帖由 飲大d 於 2016-8-28 07:17 AM 發表
一艘TURBO JET昨晚載著289名乘客及10名船員,在大嶼山對開水域與漁船碰撞遇險,噴射船船身遭劏開,幸無釀成嚴重傷亡...

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160828/photo/bkn-20160828063807794-0828_00822 ...
沉左手機唔會壞?

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2016-8-28 07:43 AM 發表

沉左手機唔會壞?

白痴!遺囑可以喺電話講就算咩?可能作者係想講遺願啩,用詞都唔識就做作者

引用:
原帖由 yipb1 於 2016-8-28 07:42 AM 發表
點都有兩張卡係嘛

與此同時。乘客翻查google map後,發現正身處大嶼山對開水域,乘客等待約40多分鐘後,仍未有職員回覆何時可獲救援,群起鼓譟

有人有訊號

唔識寫字…幫佢唔到!

引用:
原帖由 apmichael 於 2016-8-28 07:45 AM 發表
白痴!遺囑可以喺電話講就算咩?可能作者係想講遺願啩,用詞都唔識就做作者

引用:
原帖由 飲大d 於 2016-8-28 07:45 AM 發表
係?有咁嘅樹?
好多時過大海 香港卡無訊號 大陸卡就有喎

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2016-8-28 07:43 AM 發表

沉左手機唔會壞?
有一款防水

果架咩漁船?可以劏開隻水翼船咁巴閉?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]