• 瀏覽: 11,222
  • 回覆: 51
薩德剋星竟是它 解放軍終於沒忍住亮出來了

專治囂張! 中國蘇30掛載Kh31演練攻擊日方雷達
近日,解放軍東部戰區海軍航空兵蘇-30戰機掛載kh-31導彈演練攻擊日方對我偵察警戒雷達,該導彈是反輻射導彈,可以對地面雷達設備構成致命的硬毀傷威脅,尤其是針對韓國部署的薩德系統更是手到擒來。

從圖片上來看,蘇-30戰鬥機上掛載了2枚kh-31反輻射導彈。
原版俄制Kh-31P超音速反雷達導彈,射程只有115公里,行突擊任務時蘇-30MKK最多可攜帶4枚Kh-31P超音速反雷達導彈。

蘇30MK2戰鬥轟炸機攜帶kh-31導彈
中國目前裝備的鷹擊-91反輻射導彈。 鷹擊-91型高速反輻射/反艦導彈,俄KH-31P導彈仿製型,上世紀90年代中國從俄羅斯購買了數量不詳的KH-31P導彈,並在俄的説明下仿製KH-31P導彈,2007年仿製成功,導彈編號為鷹擊-91。

飛豹戰鬥轟炸機掛載鷹擊91反輻射導彈
「鷹擊-91」被外界稱為專為宙斯盾系統「量身定制」的剋星。 出口型為C-901。

「鷹擊-91」分為反輻射和反艦兩個型號,頭部結構隨導彈型號不同而異。 反輻射型頭部裝有被動雷達導引頭和殺傷爆破戰鬥部,反艦型頭部裝有主動雷達導引頭和半穿甲戰鬥部。

在外形尺寸和戰術使用上,「鷹擊-91」與目前法國和德國正在研製的ANS導彈非常相似。

可以肯定的是,「鷹擊-91」反輻射導彈在飛行速度和殺傷力方面優於美國現役的百舌鳥、哈姆等高速反輻射導彈,能有效地攻擊諸如美國提康得羅加級、伯克級大型水面艦艇使用的AN /SPY-1宙斯盾相控陣制導雷達。
http://dy.163.com/v2/article/detail/BVFG25DS05148EO5.html

真正打扙既時候..收拾薩德並不困難,,薩德系統~系 導彈超高端打擊,,打佢用 長劍 貼地打殘佢就係..問題係,,冇事冇幹,就成隻鍋超10萬九千公里昅實你,整個東北亜地區,,包括俄佬遠東地區,,你飛隻咩上黎都清清楚楚呀 ....

韓國堅持要裝蕯德中國也冇符,只好用經濟手段打擊韓國。

引用:
原帖由 head2010 於 2016-8-27 10:15 PM 發表
有無電子干擾 日日對著玩?? 金仔去做

我唔信,菊花話殺得天下無敵,可以機動周圍走,連白紋伊蚊係青海都探測到,一定有防反輻射保護罩

引用:
原帖由 排骨林 於 2016-8-28 01:19 AM 發表
我唔信,菊花話殺得天下無敵,可以機動周圍走,連白紋伊蚊係青海都探測到,一定有防反輻射保護罩
隻人間極品;語無倫次。

難為機龍師兄浪費時間心機去教化佢。

引用:
原帖由 head2010 於 2016-8-27 10:15 PM 發表
好快會取消先前所有優惠條約的了。

引用:
原帖由 Iri 於 2016-8-27 10:31 PM 發表

有無電子干擾 日日對著玩?? 金仔去做
好唔好揾波斯班D髙手過來呢?

大陸導彈係掂的話就唔使用4000架退休韱6改無人機想玩神風啦,成個南韓如獲幾十台railgun上貧鈾彈,7倍音速,到時候玩打鴨仔仲過㽼
成日講到自己D野射死別人,你估自己唔會中招咩

[ 本帖最後由 Joelxxxx 於 2016-8-28 11:31 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

但現時南韓還很強硬堅持要裝蕯德,北韓仲係咁射導彈嚇南韓,想令南韓取消安裝並不容易

引用:
原帖由 Joelxxxx 於 2016-8-28 11:28 發表
大陸導彈係掂的話就唔使用4000架退休韱6改無人機想玩神風啦,成個南韓如獲幾十台railgun上貧鈾彈,7倍音速,到時候玩打鴨仔仲過㽼
乜你唔知美國電磁炮推遲左?

2030 年服役已經偷笑

引用:
原帖由 機龍 於 2016-8-28 11:55 AM 發表

乜你唔知美國電磁炮推遲左

2030 年服役已經偷笑
請教一下龍兄,電磁炮一分鐘可以幾發? 連續發射一小時要幾多電力? 散熱系統如何? 條炮拉條電纜怎樣周圍走?

老美星球大戰超科技宇宙最強,難為美分還要吹電磁炮,吹激光炮好過。

引用:
原帖由 Joelxxxx 於 2016-8-28 11:28 AM 發表
乜粒彈是導彈可以跟高速戰機機動轉向?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]