• 瀏覽: 5,892
  • 回覆: 56
吞並周邊國家領土是俄國的傳統

烏克蘭東面的軍工廠很快便會被俄吞並

那供應中國先進武器即告中斷

俄佬可打低軍火競爭對手
將售中國武器價錢推高和將先進武器售華速度減低

普京出兵敘利亞
留意 沒有消滅ISIS 只是控制ISIS不再擴大
普京接受了"伊朗式反恐"
普京這才有大志 烏克蘭算甚麼?????

佬俄根本無需吞拼烏克蘭,扶植親俄政權就夠.
波羅申科吹大想佬美出手,你有無錢丫?無佬美啋你都有味.

其實俄羅斯是吞併最多中國領土的國家, 但中國卻視俄羅斯是盟友

江澤民 更加將四個日本咁大既 外東北, 直接割左比俄羅斯
包括海參威 呢個戰略港口

俄羅斯食了克里米亞
大家都心照是美國迫出來 歐洲已無出聲
俄羅斯進攻烏克蘭就是侵略 普京不會
普京助伊朗食了中東
整個歐洲都要投誠中俄波斯 普京的大志

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-8-27 11:38 PM 發表
其實俄羅斯是吞併最多中國領土的國家, 但中國卻視俄羅斯是盟友

江澤民 更加將四個日本咁大既 外東北, 直接割左比俄羅斯
包括海參威 呢個戰略港口

俄是在清朝時呑並的

引用:
原帖由 oldbeer 於 2016-8-27 11:59 PM 發表

俄是在清朝時呑並的
豬成不嬲亂UP當秘笈

引用:
原帖由 smpk12699 於 2016-8-28 01:12 AM 發表
俄佬先進武器??除了SU35可以拎黎當應急提升幫補家計,俄佬仲有D咩先進武器可以給中國,中國055都這2個月出來,俄羅斯領袖級2020年都未有,T50更遠遠無期,真係得淡笑
你接受不了俄軍事上先進的事實?
你可以多了解一下

唔做俄狗咪一樣要做美狗不過後者更慘

引用:
原帖由 古怪1000 於 2016-8-28 09:00 AM 發表
唔做俄狗咪一樣要做美狗不過後者更慘
烏原本咪係俄狗囉
人民頂唔順俄的撐控才投北約

而家俄直頭要呑並佢
反美可以
但要中立些看這事,
烏一向對中國軍備很有利脫俄後售更多先進武器給中共

俄重撐控烏對我國這方面大大不利

引用:
原帖由 陳晴 於 2016-8-27 11:20 PM 發表
佬俄根本無需吞拼烏克蘭,扶植親俄政權就夠.
波羅申科吹大想佬美出手,你有無錢丫?無佬美啋你都有味.
還是你看得通透...不過老美係唔會出手, 克里米亞一鑊老美只制裁但沒出兵, 波羅申科已死心 現在係向國際社會求救吧

引用:
原帖由 oldbeer 於 2016-8-27 11:59 PM 發表

俄是在清朝時呑並的
無錯,但中國不是不承認所謂的不平等條約咩?

對俄佬腳軟係事實,講咩都冇用,中國第一大島不是台灣,是庫頁島

俄佬當你支那係乞衣咋,比番半個黑瞎子島

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]