• 瀏覽: 28,466
  • 回覆: 264
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 80X 於 2016-8-27 01:40 PM 發表
我覺得台灣要開拓新市場,不要被大陸牽着鼻子走。香港有眼你睇。
開拓咗跨國電話騙案市場喇,仲揚威海外添

引用:
原帖由 iamfire2. 於 2016-8-27 01:46 PM 發表

你咁醒,你去做台灣省長啦!你知南向政策講咗十年嗎?有用嗎?
台灣開放改革,講民主都比大陸89後開放改革早好多,仲咁落後應問佢地台灣的民主攪勿9。醜唔醜??。。。係咪因為民主原來真系呃人得個嗡??推人去做挑人剔就叻自己賴做,功就口嗡班友攞呀??

叫多d美國遊客去米得囉

引用:
原帖由 italystar 於 2016-8-27 04:50 PM 發表
叫多d美國遊客去米得囉
美國!!!!

菲律賓總統都小9老美冇錢,呃菲律賓錢去菲律賓食免費女就叻,靠老美??俾佢呃晒d錢就有份

㸃爭取 dreaming

引用:
原帖由 cwilson1 於 2016-8-27 04:39 PM 發表

台灣開放改革,講民主都比大陸89後開放改革早好多,仲咁落後應問佢地台灣的民主攪勿9。醜唔醜??。。。係咪因為民主原來真系呃人得個嗡??推人去做挑人剔就叻自己賴做,功就口嗡班友攞呀??
由阿輝伯執政之後
台灣主力拼政治
到丫扁上台就拼政治+拼陳家經濟
到小馬哥上台, 台灣對大陸已經冇哂優勢, 仲要dpp 扯後腿搞太陽花

引用:
原帖由 refugee 於 2016-8-27 12:29 PM 發表
對比台灣況,食到肚滿腸肥既香港人真係身在福中不知福啊
港燦正-港

赴陸找客源是僵局,斷崖式減少不是底線

減15%好小啫!
減至15%先至講!

面向非洲!

引用:
原帖由 80X 於 2016-8-27 01:40 PM 發表
我覺得台灣要開拓新市場,不要被大陸牽着鼻子走。香港有眼你睇。
願聞其詳!呢個世界人就係得咁多!開拓新市場!又係啲契弟呃選票噏出嚟嘅口號!開拓火星定木星呀?

不是要民主,不要經濟嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]