• 瀏覽: 14,769
  • 回覆: 268
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2016-8-24 08:35 PM 發表

其實而家都係要佢解釋,點解要食呢一隻藥,如果佢係有治療需要,一定解釋到。

否則,如果純為催谷,........就點都有啲問題。
你講野都幾搞笑

孫楊話佢治療心臟病誤服所謂的禁藥,你信咩?你顯然不相信

你本身就帶有強烈的個人意識形態立場,點解釋,你都唔會相信,對吧?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2016-8-24 08:35 PM 發表

其實而家都係要佢解釋,點解要食呢一隻藥,如果佢係有治療需要,一定解釋到。

否則,如果純為催谷,........就點都有啲問題。
如果在2008年時該藥物不列入禁藥名單內,運動員服用有何不妥,有乜必要解釋。要知道好多治療傷風感冒、心絞痛、關節痛、皮膚病...的藥物都或多或少含有禁藥成份,如果被驗所的所謂禁藥,真的是在2015年才列入禁藥名單內,相關指控則好有問題了,似乎有搬龍門之嫌。

引用:
原帖由 藍泡泡3 於 2016-8-24 09:05 PM 發表
嘩,係食禁藥之前仲乜驗唔到?

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2016-8-24 08:51 PM 發表

你講野都幾搞笑

孫楊話佢治療心臟病誤服所謂的禁藥,你信咩?你顯然不相信

你本身就帶有強烈的個人意識形態立場,點解釋,你都唔會相信,對吧?
呢單野仲兒戲,孫楊所服之治療心臟病的所謂禁藥,係孫楊所服用前仲未列入禁藥名單內,而呢隻藥被列入禁藥名單內不久又被刪出禁藥名單內,因為隻藥根本對提升運動員力量方面是無幫助。

引用:
原帖由 s.s.f.c. 於 2016-8-24 09:12 PM 發表

呢單野仲兒戲,孫楊所服之治療心臟病的所謂禁藥,係孫楊所服用前仲未列入禁藥名單內,而呢隻藥被列入禁藥名單內不久又被刪出禁藥名單內,因為隻藥根本對提升運動員力量方面是無幫助。:smile_o ...

打果兩行字
'如果'左兩次
ED正宗蘋果記者級數
如果如果如果可能可能可能或者或者或者

相信過多八年,又話保特食藥,又話菲比斯食藥。八年後被人造手腳,又有一批人尿液呈陽性反應

甘樣番查藥檢根本吾合理     不過今次奧運一講嚴查藥檢    中國金牌數量立即小甘多   心水清D都估到乜事

唔准俄羅斯殘障運動員參加都唔合理啦,政治從來都無脫離過運動。上網搜一下運動與政治,搜出來包嚇死你們

引用:
原帖由 fung4321 於 2016-8-24 09:28 PM 發表
甘樣番查藥檢根本吾合理     不過今次奧運一講嚴查藥檢    中國金牌數量立即小甘多   心水清D都估到乜事
你講野有點貽笑大方

呢屆偏偏舉重金牌無少到,如果真係所謂的嚴查藥檢,唔係應該舉重少左金牌咩?

除左舉重,中國一向攞金牌的項目都跟禁藥無乜關係

反而英美奪金的主要項目田徑、游泳、單車、皮划艇最有可能靠食禁藥攞成績

引用:
原帖由 fung4321 於 2016-8-24 09:28 PM 發表
咪傻啦。今屆中國失手的項目,如射擊,蹦床,女子羽毛球,劍擊等,同禁藥關係不十

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2016-8-24 09:36 PM 發表

你講野有點貽笑大方

呢屆偏偏舉重金牌無少到,如果真係所謂的嚴查藥檢,唔係應該舉重少左金牌咩?

除左舉重,中國一向攞金牌的項目都跟禁藥無乜關係

反而英美奪金的主要項目田徑、游泳、單車、皮 ...
甘你講果D又有乜證據    吾嚴查金牌超英超美   一來料就連汐陽英國都驘吾到    根本全世界都係用藥    爭左驗吾験到啫    美國用中國咪又係甘用   只是科技分高低

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]