• 瀏覽: 14,800
  • 回覆: 268
  • 追帖: 2
以今日標準評判過去行為,咁樣都叫合理?

簡單既logic謬誤,因咩仲有人會認同 …

有冇多D資料

古代對丈夫不忠要浸豬籠,
依家先嚟翻兜啲港女死梗

藥王隊

引用:
原帖由 ewlogin 於 2016-8-24 06:49 PM 發表

依家係用明朝嘅上方寶劍斬清朝嘅官。吹咩!
索性用30年前嘅比賽準則話中國從前犯規吧啦!

引用:
原帖由 求勝心切 於 2016-8-24 05:35 PM 發表
邊有可能咁樣判決?  即係衣家食人參補氣就合法, 但過幾年食人參補氣就犯法,  於是過幾年之後, 翻驗你的衣家既血樣本, 驗到你有食過人參, 話你犯左法.
國x藥聯應該係痴左線!如果有心針對某個國家運動員,先驗有甚麼成份及物質,之後將有先前不是禁藥的成份列為禁藥,咁所有有關人士全部就係食左禁藥,咁玩法,搬龍門法,完全係不知所謂!同表現出西方人何等偽善!

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2016-8-24 05:56 PM 發表
據國際舉重聯合會,通過國際奧委會對2008年北京奧運會運動員檢驗樣本的重新測試顯示,15名運動員藥檢結果呈陽性,其中包括三名中國運動員:劉春紅(女子69公斤級金牌);陳燮霞(女子48公斤級金牌);曹磊(女子75公 ...
要8年先驗到? 核子彈做整好啦

引用:
原帖由 creamy_wan 於 2016-8-24 07:01 PM 發表
以今日標準評判過去行為,咁樣都叫合理?

簡單既logic謬誤,因咩仲有人會認同 …
死啦, 我廿年前在酒樓食過煙, 可能會收告票喎

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2016-8-24 07:20 PM 發表

國x藥聯應該係痴左線!如果有心針對某個國家運動員,先驗有甚麼成份及物質,之後將有先前不是禁藥的成份列為禁藥,咁所有有關人士全部就係食左禁藥,咁玩法,搬龍門法,完全係不知所謂!同表現出西方人何等偽善!
如果荷蘭政府處事好似國奧會咁反口覆舌咁就仆街嘞~

若荷蘭突然用返50年前嘅法律,
驗尿後拉鳩晒啲食大麻嘅人,
咁就真係人人自危~

引用:
原帖由 creamy_wan 於 2016-8-24 07:01 PM 發表 以今日標準評判過去行為,咁樣都叫合理?簡單既logic謬誤,因咩仲有人會認同 …
唔認同會冇糧出?

根據樓主理論,我可以繼續話奧巴馬係吸毒者

[ 本帖最後由 冰火愛作詩 於 2016-8-24 07:34 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

好快人參當禁藥 韓國仔小心的 幾年後個個禁賽

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2016-8-24 06:55 PM 發表
點解好人好姐要靠食藥囉冠軍?

D所謂禁藥,大多數來源於治療傷患疾病的藥品

08年的時候那些成分都未成為禁藥,咁運動員不注意服用好正常喔

點解2015年才成為禁藥成分,去治2008年還未成為禁藥的罪???

嘩,中共醫藥科技原來比西方先進咁多,西方國家要8年才能追上並驗出結果!中共威武

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2016-8-24 06:55 PM 發表
點解好人好姐要靠食藥囉冠軍?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]