• 瀏覽: 14,773
  • 回覆: 268
  • 追帖: 2
尿液樣本存十年架, 唔好以為驗唔到

據國際舉重聯合會,通過國際奧委會對2008年北京奧運會運動員檢驗樣本的重新測試顯示,15名運動員藥檢結果呈陽性,其中包括三名中國運動員:劉春紅(女子69公斤級金牌);陳燮霞(女子48公斤級金牌);曹磊(女子75公斤級金牌)。根據相關法規,國際舉聯對這15名運動員處以臨時禁賽處罰

人民日報

新聞來源連結:
http://m.haiwainet.cn/ttc/3541083/2016/0824/content_30254366_1.html

唉!今次這些人有沒有來

邊有可能咁樣判決?  即係衣家食人參補氣就合法, 但過幾年食人參補氣就犯法,  於是過幾年之後, 翻驗你的衣家既血樣本, 驗到你有食過人參, 話你犯左法.

唉點解唔可以公平競技

“GHRP-2則在2015年才被列入禁藥名單”

15年先成為禁藥,去定08年的罪,適合咩?

據國際舉重聯合會,通過國際奧委會對2008年北京奧運會運動員檢驗樣本的重新測試顯示,15名運動員藥檢結果呈陽性,其中包括三名中國運動員:劉春紅(女子69公斤級金牌);陳燮霞(女子48公斤級金牌);曹磊(女子75公斤級金牌)。根據相關法規,國際舉聯對這15名運動員處以臨時禁賽處罰

而家係2016年,時光倒流

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2016-8-24 05:56 PM 發表
據國際舉重聯合會,通過國際奧委會對2008年北京奧運會運動員檢驗樣本的重新測試顯示,15名運動員藥檢結果呈陽性,其中包括三名中國運動員:劉春紅(女子69公斤級金牌);陳燮霞(女子48公斤級金牌);曹磊(女子75公 ...
尿可存10年

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2016-8-24 05:52 PM 發表

咁就仆街喎,分析某個國家過去樣本,跟手列為禁藥,再翻驗,咁樣打壓法,佢玩曬

其餘12人係咩國家?

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2016-8-24 06:38 PM 發表
其餘12人係咩國家?
外國

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2016-8-24 05:52 PM 發表

依家係用明朝嘅上方寶劍斬清朝嘅官。吹咩!

引用:
原帖由 ewlogin 於 2016-8-24 06:49 PM 發表 依家係用明朝嘅上方寶劍斬清朝嘅官。吹咩!
正,好比喻

引用:
原帖由 ewlogin 於 2016-8-24 06:49 PM 發表

依家係用明朝嘅上方寶劍斬清朝嘅官。吹咩!
點解好人好姐要靠食藥囉冠軍?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]