• 瀏覽: 42,647
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
+2
801 涂謹申(民主黨)
802 李慧琼、洪連杉、朱立威、顏汶羽、蕭嘉怡(民建聯)
803 鄺俊宇(民主黨)
804 何啟明(民協)
805 陳琬琛(公民黨)
806 王國興、莫健榮、黃宏滔、劉桂容(工聯會)
807 關永業、許鋭宇、黎銘澤(新民主同盟)
808 梁耀忠(街工)
809 周浩鼎、李世榮、林琳、巫成鋒(民建聯)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-5 06:00 ) 參與人數 849

1. 801 涂謹申(民主黨)
2. 802 李慧琼、洪連杉、朱立威、顏汶羽、蕭嘉怡(民建聯)
3. 803 鄺俊宇(民主黨)
4. 804 何啟明(民協)
5. 805 陳琬琛(公民黨)
6. 806 王國興、莫健榮、黃宏滔、劉桂容(工聯會)
7. 807 關永業、許鋭宇、黎銘澤(新民主同盟)
8. 808 梁耀忠(街工)
9. 809 周浩鼎、李世榮、林琳、巫成鋒(民建聯)
引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-29 13:36 發表

冇錯!我亦留意民建聯唔幫王國興,當民主黨民協街工新民黨齊攻王國興,民建聯即時收聲。

超級區議會是全港投票,這證明香港應該步向政黨制,冇立場冇承擔冇見識的政黨自然被淘汰,獨立人仕更加冇市場(冇機 ...
我仲未想到投邊個。

引用:
原帖由 我愛小藍 於 2016-8-30 05:05 PM 發表

民記/工聯/何君
支持建設香港力量

公民黨條友好似含住6L講野。

引用:
原帖由 我愛小藍 於 2016-8-29 12:08 PM 發表

總之新界投809,港九投802
一人兩票嘛,一於tick晒兩個

804表現得幾好
但係都係803比較有機會

唔敢公開承認基本法第一條嗰D人就絕對無資格去做中國香港特別行政區立法會議員啦!留番去做街頭戰士攪港獨吧。

睇左咁多選舉論壇, 最垃圾一定係王國興

一係做錄音機, 一係疊聲都係做錄音機, 一係直情冇聲出

周浩鼎都比佢好N倍

引用:
原帖由 lkm1628 於 2016-8-31 12:41 AM 發表
睇左咁多選舉論壇, 最垃圾一定係王國興

一係做錄音機, 一係疊聲都係做錄音機, 一係直情冇聲出

周浩鼎都比佢好N倍
真係好廢,就算支持建制嘅都投唔落

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-28 04:24 PM 發表
一定唔投806王國興、802李慧琼、809周浩鼎。

因為806成個低能仔,802同809冇邏輯冇立場,人哋問低能仔所有問題一概唔答,然後自己話最正義(真喺好鬼低能),人哋問李慧琼周浩鼎撐唔 ...
多謝你嘅分析,我同家人一定會投民記同工聯會。

引用:
原帖由 雜種主席 於 2016-8-28 09:33 PM 發表

809當然要留底答是否支持梁振英連任啦 或留底在十八層地獄呀
你又知有十八層地獄

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-29 02:11 PM 發表

所以我亦都考慮804何啟明,希望將新一批議員改變立法會制度和思維,從而改變整個社會價值。

雖然共產黨控制香港政府,但香港有730萬人口,應該通過民主選舉知道香港人始終不喜歡共產黨!

當這是共識時候,共產黨 ...
你諗多左,冇可能改變垃圾會

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-29 02:27 PM 發表
立法會真正意義是監督政府施政。

無論政治、經濟、民生都是由政府制訂法律制度,立法會議員職責是監督政府所有制度是否適合香港人,不是只撐政府施政,如果撐政府施政,不如直接加入政府公務員。

我真是好怕同老人 ...
香港泛民議員幾時咁理性?反中亂港就真,想推翻政府由泛民做莊就真。如果只是想入立法會監督政府,點解幾乎所有政府草案都要拉布,㸃解要反對一人一票選特首?泛民狼子野心,港人皆知,只是一到選舉時就扮理性呃選票,香港人被泛民欺騙十幾年,九月四日再不要心太軟,一於用選票將泛民全部vote them out
.

引用:
原帖由 insiderall 於 2016-8-31 01:38 AM 發表

多謝你嘅分析,我同家人一定會投民記同工聯會。
9月4日記住岀嚟選舉,千祈要大聲講投共產黨神聖一票!

引用:
原帖由 kopandem 於 2016-8-31 06:28 AM 發表

香港泛民議員幾時咁理性?反中亂港就真,想推翻政府由泛民做莊就真。如果只是想入立法會監督政府,點解幾乎所有政府草案都要拉布,㸃解要反對一人一票選特首?泛民狼子野心,港人皆知,只是一到選舉時就扮理性 ...
香港真喺好多低能兒童,竟然話選議員唔喺監督政府施政,喺用來監督返自己行為(拉布)。

正如共產黨打貪一Q様,打完一個又一個,仲話會不停打貪,這表示1949年開始人民被共產黨貪去身家,人民還要多謝共產黨打貪,簡直喺白兼低能。

香港1988年開始市民已叫民主政改,立法會要全面直選,因為直選後泛民派已經沒有市場,直選後香港已確認脫共民主。

可惜回歸時產生臨時立法會,又話會逐步民主改革(循序漸進民主),政府會取消功能組別,點知様様呃鳩市民,宜家仲L戇鳩,竟然陪飬岀自己打自己死蠢選民,呢啲咪叫“人性”囉,共產黨將部分權力轉嫁給議員,讓愚民以為自己勝利。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]